פגיעה בפרטיות בילוש והטרדה

  • שאלה דחופה
    חני | 26/12/2022 03:39

    אחותי בהליכי גרושין. בעלה צילם אותי וידאו בתוך בית משפט, מחוץ לאולם ועושה זאת כדי להציק לי וממשיך לצלם כדי להציק למרות שאני דורשת ממנו שוב ושוב להפסיק לצלם אותי, נעמד מולי ומצלם אותי בהפגניות כשאני מבקשת שלא יצלם אותי וממשיך בלי הפסקה ומתעלם מבקשותיי.  אציין שאף צילם אותי סטילס בתוך האולם.

    בנוסף כשהוא ואחותי סיימו את הדיון ואני לא ידעתי שהדיון הסתיים,  הבעל יצא אליי אני המתנתי מחוץ לאולם, ואמר לי שהשופט קורא לי כלומר קורא לי לתוך האולם כי השופט רוצה לשאול אותי שאלות. ואני האמנתי לבעל ובאתי להיכנס לאולם.  אלא שהתברר שזו המצאה של הבעל,  הבעל פשוט מנסה להטריד אותי ולהציק לי.

    ברור לי שהטרדות אלה ימשיכו ויתגברו בהמשך, ככל שימשיך לפגוש בי במסגרת הליכי הגרושין מאחותי,  ואני רוצה ללמד אותו לקח שיחדל.

    האם יש לי מה לעשות כנגדו במישור הפלילי? לאור מה שתארתי.

    האם מעשיו מהווים הטרדה כעבירה פלילית?

    תודה רבה

    • פגיעה בפרטיות בילוש והטרדה
      עו"ד עדי בוקר | 26/12/2022 08:47

      בוקר טוב חני,

      תיאור המקרה בפנייתך יכול להוות הטרדה, אך גם עבירה על חוק הגנת הפרטיות, בילוש ומעקב.

      עם זאת, יש לציין כי על מנת שהתלונה תהיה אפקטיבית עלייך להגיע לתחנת המשטרה עם ראיות לביצוע העבירה המיוחסת ולא להסתפק באמרה כללית שלך...

      את הסעד שלך לטווח ארוך כנראה שלא תקבלי מהמשטרה אלא רק הצו הגנה/ צו למניעת הטרדה מאיימת מבית המשפט לענייני משפחה.

      יש לפנות למשטרה בהגשת שלונה ולאחר מכן לבית המשפט בבקשה לקבלת צו.

      המשך יום נפלא.

      בברכה,

      עדי בוקר, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב הרצל 163, רחובות
      טלפון: 050-5766622 ; מייל: bokerlawoffice@gmail.com

      • תודה והאם..
        חני | 26/12/2022 09:11

        רוב תודות על תשובתך. יש לי רק את עדות אחותי ואולי עוד מטעם אחותי שראו שמצלם. אם זה לא מספיק מה נחשב כראיה ואיך אוכל להשיגה?

        • הגשת תלונה
          עו"ד עדי בוקר | 26/12/2022 09:43

          בוקר טוב,

          יתכן ועדותה של אחותך תספיק (על אף שהינה בעלת עניין)

          בכל מקרה, תמיד עדיף להגיע עם כמה שיותר ראיות למשטרה וכפי שכתבתי בתשובתי הקודמת... את הסעד העיקרי שלך תקבלי מבית המשפט לענייני משפחה בבקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת.

          אציין כי יש איסור לצלם בתוך אולם בית המשפט ללא אישור של השופטים בעת שמתקיים בו דיון ועלייך לציין זאת בנוסף במסגרת תלונתך במשטרה.

          המון בהצלחה.

          בברכה,

          עדי בוקר, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          רחוב הרצל 163, רחובות
          טלפון: 050-5766622 ; מייל: bokerlawoffice@gmail.com