מי רשאי לעיין במצלמות אבטחה?

  • הקניון סירב לבדוק את המצלמות בגלל "צנעת הפרט"
    אליקו | 21/12/2022 09:13

    גנבו לי את האייפון בקניון. מיד רצתי למוקד ביטחון וביקשתי שיבדוק במצלמות מי זה היה - והם סירבו בתוקף. אמרו שחוקית - אסור להם להסתכל במצלמות בגלל צנעת הפרט, ורק חוקר משטרה יכול לעשות את זה. במשטרה כמובן שלחו אותי להגיש תלונה באינטרנט..

    זה לא נשמע הגיוני שהחוק אוסר על הביטחון בקניון לבדוק מי גנב.

    לפני שאני כותב ביקורת גרועה על הקניון הזה בכל מקום אפשרי באינטרנט, רציתי לוודא שבאמת מבחינה חוקית אין בעיה.

    תודה :-)

    • מי רשאי לעיין במצלמות אבטחה?
      עו"ד אורי שורר | 03/01/2023 20:35

      אליקו שלום,

      על פניו, תשובת הקניון אינה נשמעת הגיונית, שכן מצלמות האבטחה מצלמות את המרחב הציבורי ולא את תאי המדידה האישיים בחנויות הבגדים, כך שהסיכון לפגיעה בפרטיות קטן, קל וחומר שכל מי שנכנס לקניון יודע שיש מצלמות אבטחה.

      במקום להעלות פרסומים בגנות הקניון, הייתי מגיש תלונה במשטרה או אף פונה לבית המשפט ומבקש צו כנגד הקניון לחשוף את צילומי האבטחה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • מצלמות בשידור חי באינטרנט
        אביתר | 05/02/2023 13:10

        יש הרבה בנות העובדות באתרי מצלמות סקס בשידור חי למבוגרים

        והם אינם יודעות שעובדי האתר צופים בהן ללא הסכמתן

        גם לדוגמניות עירום בשידור חי יש זכויות על הפרטיות שלהן