האם פרוסם דיבה מחוץ לאולם המשפט מקים עילת תביעה?

  • תביעה כנגד אח
    אורן | 14/12/2022 03:37

    שלום וברכה,

    לאחר דיון משפטי בבימ"ש משפחה שאני ואחותי היינו צד להליך, בהליכה במסדרונות בית המשפט, הטיחה בי אחותי דברי השמצה והאשמות קשות. זה היה בנוכחות אנשים אחרים ובנוכחות ילדיי הקטנים: היא הטיחה בי שאני מושחת, שפגעתי בהרבה אנשים, שגנבתי כספים מאנשים ועוד האשמות נוספות.

    א. האם אפשר להגיש תביעת דיבה בגין כך?

    ב. האם לצורך פיצוי כל האירוע נחשב לפרסום אחד? או שכל מילת גנאי והאשמה זה פרסום בפני עצמו?

    ג. הבנתי שישנה הגנה מסוימת על דברים שנאמרים בהליכים משפטיים. האם אחותי יכולה להתגונן בטענה שהיא הטיחה בי דברים דומים במהלך הדיון עצמו וזה כאילו "חזרה עליהם"?

    )הדיון עצמו היה בדלתיים סגורות(

    בתודה ובברכה

    • האם פרוסם דיבה מחוץ לאולם המשפט מקים עילת תביעה?
      עו"ד אורי שורר | 21/12/2022 20:09

      אורן שלום,

      א. הפסיקה חלוקה בעניין זה - ישנם שופטים הסבורים כי כל מה שנאמר מחוץ לאולם בית המשפט, לאחר הדיון או לפניו, הינו חלק מהדיון ולכן מוגן מפני תביעת דיבה.

      ב. כל האירוע אכן נחשב לפרסום אחד. ייתכן כי עוצמת הדברים וכמותם ישפיעו על גובה הפיצוי שניתן לקבל בהליך המשפטי.

      ג. ההגנה היא כפי שציינתי בתשובה א.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • למרות שהדיון היה בדלתיים סגורות?
        אורן | 23/12/2022 14:59

        עו"ד אורי, תודה על המענה.

        אני מבין שהשופטים חלוקים בעניין, אולם מדובר בבימ"ש משפחה והדיון *בדלתיים סגורות*, ולא פתוח לציבור.

        • מענה
          עו"ד אורי שורר | 03/01/2023 20:30

          הבנתי שהדיון בדליים סגורות ועדיין הפסיקה חלוקה בעניין ללא קשר למהות ההליך - פתוח או סגור.

          בברכה,

          אורי שורר, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          דוד המלך 1, תל אביב
          טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il