בתשובה לשאלתך

  • הדגשת - מי לא יורש בצוואה
    עדנה | 12/12/2022 20:32

    שלום וברכה,

    אני רוצה לכתוב צוואה, אין לי ילדים או בעל
    אבל יש לי שני אחים, ולכל אחד מהם שלושה ילדים.

    אני רוצה להוריש את כל רכושי רק לאח אחד.
    אני לא רוצה שהאח השני או ילדיו יקבלו חלק מרכושי.

    האם מספיק שאכתוב בצוואה:
    "הנני מצווה בזאת את כל רכושי מכל סוג שהוא יעבור ביום מותי לאחי - (משה משה- שם בדוי),
     ת.ז 0000000 "

    או שעליי להוסיף גם את הפיסקה הבאה עליה חשבתי:
    "יש לי אח נוסף, ולו יש שני ילדים, אין להם שום זכות או חלק ברכושי בצוואה זו"

    האם יש חשיבות להוספת והדגשת הרצון שלי שלא יהיה להם חלק בצוואתי?
    או שמספיק מה שכתבתי שאני פשוט מורישה הכל לאח אחד בלבד?

    מה יקרה אם ביום מותי (מקווה שזה יקרה אחרי 120)
    יוולד לאותו אח בן או בת נוספת שלא ציינתי כאן במפורש שאין להם חלק בירושה?

    אשמח להסבר מפורט ככל הניתן

    תודה וברכה

    • בתשובה לשאלתך
      טל | 22/02/2023 11:24

      על מנת שלא לכלול את אחיך וילדיו הנוכחיים או העתידים להוולד, בצוואה שלך, תוסיפי את הסעיף הבא:

      מי מיורשיי החוקיים אשר לא הזכרתי בצוואה זו, יהא רשאי לקבל סך של 1(אחד) ש"ח מהעזבון שאותיר אחריי, באם יבקש זאת.

      כשאת מנסחת זאת כך, אין ספק שלקחת בחשבון את כל מי שעשוי להיות יורשך החוקי, ושלא הקלת ראש ולא שכחת להזכירם משום היסח הדעת, אלא שזהו רצונך המפורש.