גיזום עץ באזור משותף על ידי שכן סורר

  • גיזום עץ באזור משותף על ידי שכן סורר
    גיזום עץ באזור משותף על י | 04/12/2022 23:10

    גיזום עץ באזור משותף על ידי שכן סורר

    שלום רב.

    אני גר בבניין משותף בקומה עליונה (4), קיים עץ של שנים שמגיע בין היתר לאזור המרפסת שלי.

    שכן בבניין החליט לנסר ולגזום את העץ (ממש השחית את כל העץ) בטענה שהעלים יוצרים לכלוך בשביל שבקומת הקרקע (שם הוא גר).

    העניין חזר על עצמו ב 3 פעמים שונות על ציר הזמן – כאשר כל פעם השכן העבריין הרס חלק נוסף מהעץ, כאשר גיליתי הפצרתי בו שלא יעשה את זה שוב, והסברתי לו שהעץ יוצר אצלי צל, והוא ממש חלק מהנוף (שכרגע נהרס).

    העץ עצמו נמצא בשטח של בניין אחר בכלל (בניין מקביל) – למרות שענפיו מגיעים לשטח הבניין שלי (ושל השכן).

    יציאות הענפים ומגיעות לאזור המרפסת שלי

    השביל שבו "העץ יוצר לכלוך" הוא שביל משותף ואינו שביל פרטי של השכן (למרות שהוא גידר את המקום שלא על פי חוק)

    יש לי תיעוד של וידאו ותמונות של הנזק שנוצר לעץ ושל השכן דקות לאחר הגיזום.

    האם אני יכול לתבוע את השכן ובאיזה מסגרת (תביעות קטנות \ פלילי \ עוגמת נפש)?

    מעבר לנזק שהוא עשה לעץ עצם זה שהוא לקח את החוק לידיים פעם אחר פעם, זה כשלעצמו משהו שאני רוצה להכניס בתביעה.

    תודה לעונים.