האם מכתב התרעה מהווה לשון הרע?

  • מכתב שמופנה אליהאם יש בו מן לשון הרע?
    לחן | 29/11/2022 16:59

    שלום רב,
    הודעתי לשכן שאינו מוכן לשלם על נזק שגרם לי שאתבע בתביעה קטנה, בנו העורך דין שלח לי מכתב
    הבהרה / התראה והזדהה כבנו של השכן ושהינו עורך דין, במכתב מאשים אותי בעוולות שונות שלא היו ולא נבראו ושאינן קשורות למקרה בין היתר עבירות על חוקים שמתרחשים בביתי. מדובר במכתב הפחדה שנועד לסתום את פי. כמובן שאמשיך ואתבע אך מה שבנוגע להאשמות שאין להן שחר?האם מותר לעורך דין לנצל את תפקידו על מנת להפחיד לאיים?
    האם יש עילה לתביעה על לשון הרע בנוגע להאשמות שווא שמופיעות במכתב?
    תודה מראש

    • האם מכתב התרעה מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 07/12/2022 11:02

      שלום רב,

      ראשית, לא ברור מדוע מכתב ההתראה נתפס כמאיים ומפחיד - כל עוד מדובר על פירוט של טענות וסיכום לפיו ככל שלא תעשה X תוגש תביעה, כי אז לא מדובר על איום אלא על התפתחות טבעית של הסכסוך - פנייה לערכאות המשפט.

      שנית, ככל שהמכתב נשלח רק אליך כי אז אין פה עילת תביעה בגין לשון הרע כי הדברים נאמרו רק לך.

      שלישית, ישנה פסיקה הקובעת כי מכתב התראה של עו"ד הוא חלק מהליך משפטי וככזה הוא מוגן מפני תביעות דיבה.

      ממליץ להתייעץ עם עו"ד בטרם הגשת התביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il