סירוב חברת הביטוח לפצות בגין נזק למחשב נייד

  • סירוב
    רוני | 19/11/2022 10:20

    שלום רב,

    נסעתי לבולגריה, טיסה של אל על. עשיתי ביטוח חו"ל דרך "כלל". ציינתי ביטוח נוסף עבור מחשב נייד, מחשב חדש ויקר.

    בנמל תעופה בסופיה, בדרך חזרה, לא החזירו לי מחשב נייד בבדיקת כבודת יד. גיליתי את זה רק במטוס לפני המראה. טייס, או מי מטעמו, התקשר לנמל, אך הודיעו לו שמחשב איננו.

    בחזרה בנתב"ג נציגי אל על סרבו לתת לי טופס הצהרה בטענה שמחשב נאבד לפני עלייה למטוס.

    בעוד שבוע, כשהתכתבתי עם נמל תעופה בסופיה, הודיעו לי שמצאו את המחשב, אך מסרבים לשלוח, דורשים דרך שליח או באופן אישי.

    זאת ועוד, אני מנהל מספר תיקים בבתי משפט המחוזי ועליון, אני התובע, אבדתי עתקי מסמכים חשובים עקב כך, קיים חשש שדיסק קשיח כבר איננו במחשב, עברו כבר כ-3 חודשים מהאירוע.

    הגשתי תביעה לחברת ביטוח כלל, הוספתי הוכחות, תכתובת, שאני לא משקר והמחשב אכן נאבד בסופיה. קיבלתי מכתב סירוב בטענה שלא מדובר על גניבה או אובדן, ואם נגרם נזק, חברה לא משלמת עבורו.

    בפוליסה ישנו רק סיעף אחד בגין ביטוח מחשב: "

    הרחבה למכשיר אלקטרוני אחד - כללית.

    לתשומת לבך - פירוט המכשירים המבוטחים בפוליסה - מחשב נישא".

    אין שום הסבר, שום פירוט, שום חריג לגבי ביטוח מחשב נישא. כאדם סביר, ברגע החתימה, הייתי בטוח שאם יצאתי ממדינה עם מחשב וחזרתי בלעדיו, מסיבה כלשהי, אני זכאי לפיצוי.

    לפיכך יש לי כמה שאלות:

    1. אני לא בטוח שבתביעות קטנות מתעסקים ברצינות בפוליסות ביטוח, למרת שמדובר בסכום פחות מ-34 אלף ש"ח. לאיזה בית המשפט כדאי להגיש תביעה - תביעות קטנות או שלום?

    2. עד לקבלת סירוב הייתי מוכן להסכים לפיצוי עבור מחשב בלבד. עם הגשת תביעה אני שוקל לציין דרישת פיצוי לא ממוני (אני נכה 100% וישנם קשיים שונים כולל הגעה לדיונים, נזק עקב אובדן הוכחות ופריצה משוערת של מחשב, השפעה על הליכים משפטיים הנ"ל וכד')? אם ניתן להוסיף פיצוי עבור נזק לא ממוני?

    תודה רבה

    • סירוב חברת הביטוח לפצות בגין נזק למחשב נייד
      עו"ד גיל קראוס | 20/11/2022 15:21

      שלום רב,

      1. להערכתי כדאי להגיש לתביעות קטנות, אחרת ההליך יהיה סתם ארוך ומסורבל וזה גם יאפשר לחברת הביטוח להיות מיוצג על-ידי עורך דין. לאור גובה הנזק, נראה כי תביעות קטנות יתאים יותר.

      2. בתי המשפט לא ממהרים לפסוק פיצוי בגין נזק לא ממוני בנזקי רכוש, וודאי לא סכומים משמעותיים, אבל אפשר לנסות ולהוסיף סכום מסוים עבור נזק לא ממוני ולשכנע את בית המשפט כי מדובר במקרה מיוחד המצדיק פסיקת פיצוי שכזה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il