שותפות בחשבון עם חדל פרעון

  • שותף בחשבון בנק
    רוני | 17/11/2022 08:05

    שלום וברכה.

    אחי מבוגר אינו נשוי וללא ילדים, חלה  וזקוק לעזרה כוללת, נכנסתי להיות שותף בחשבונו ע"מ לסייע לו. הוא מתקיים מקצבת נכות מבביטוח הלאומי, נמצא בהליך חדלות פירעון בגלל בעיות בעבר שעומד להסתיים בקרוב. שאלתי היא האם היותי שותף בחשבון יכול לסכן אותי? האם יכולים נושים בעתיד לתבוע גם אותי בגלל שותפותי בחשבון? אני מסודר ובעל דירוג אשראי טוב מאוד, האם היותי שותף בחשבון נוסף שבעליו מצוי בהליך חדלות פרעון יכול לפגוע בדירוג האשראי שלי? אודה לתשובותיך.

    • שותפות בחשבון עם חדל פרעון
      עו"ד אסף מירוז | 20/11/2022 09:59

      רוני שלום

      לשותפות בחשון עם חדל פרעון יש מספר השלכות, ביניהן, חבות בחוב כלפי הבנק בו מתנהל בחשבון, פגיעה בדירוג האשראי, רישום כלקוח מוגבל ועוד.

      זהו מסוג המקרים, שרצוי מאוד להתייעץ באופן פרטני עם עו"ד העוסק בנושא.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com