הקלטת שיחה בה אני צד ללא ידיעת הצד השני

  • הקלטת שיחה והגשתה לועדה משפטית
    אילנה | 16/11/2022 14:49

    שלום רב

    האם הקלטת שיחה בנייד בכדי להגיש אותה לועדה משפטית לחיזוק דבריי

    היא חוקית. לציין שאני צד בשיחה והצד השני לא מודע להקלטה.

    בתודה

    • הקלטת שיחה בה אני צד ללא ידיעת הצד השני
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/11/2022 11:06

      אילנה יקרה, ראשית, הקלטת שיחה בה את משתתפת אינה נחשבת כהאזנת סתר לפי חוק האזנת סתר ולכן היא מותרת.  יחד עם זאת, עדיין צריך לבדוק שאת עומדת בתנאי סעיף 3 לחוק האזנת סתר הקובע: " 3. האזנה לשיחה והקלטתה, אף שהן נעשות בהסכמת אחד מבעלי השיחה – אסורות, ודינן כדין האזנת סתר, אם נעשו למטרת ביצוע עבירה או מעשה נזק, או למטרת גילוי דברים שבינו לבינה והם מצנעת האישות ושלא לצורך הליך משפטי בין בני זוג."- על פניו, ובפרטים שציינת, נראה שאת עומדת גם בתנאי השני ולכן תוכלי לעשות בהקלטת השיחה שימוש בועדה המשפטית. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תודה רבה  לת
        אילנה | 28/11/2022 15:46