הורדה של קטינים בכוח ממתקן שעשועים

  • הורדת קטין ממתקן שעשועים
    אברהם | 15/11/2022 09:34

    לאחרונה כשאני יורד עם בנותי לגן השעשועים השכונתי יש 2 ילדים בני 12 בערך שמטילים את איתמם על הילדים השונים ומונעים מהם מלשחק ולאחרונה אף מבעירים אש מניירות ע"ג המתקנים לצערנו אין פיקוח עירוני נאות באזור,

    שאלתי האם להוריד את הילדים מהמקנים לצורך הגנה על הילדים האחרים מהווה עבירה פלילית של תקיפה או שזה מותר לצורכי הגנה על הילדים שלי?

    • הורדה של קטינים בכוח ממתקן שעשועים
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/11/2022 10:58

      אברהם יקר, טיעון של הגנה עצמית מצריך עמידה בשורת תנאים מאוד לא פשוטה- כגון סכנה ממשית להבדיל מסיכון פוטנציאלי בעקבות מקרים קודמים, התגוננות הדרושה באופן מיידי, ועוד. במקרה שלך למשל, אם יש לך אפשרות לסגת מהמקום עם הילדים שלך- הרי שהגנה עצמית לא תחול כאן.  הפתרון הוא כנראה לנסות ולדבר עם ההורים של הילדים ולא לעשות דין עצמי ולגעת באותם קטינים שכן החשש הוא שיפתח כנגדך תיק פלילי וחבל.

      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי