שאלה בנוגע להתיישנות עבירות

  • התיישנות
    אלעד. | 14/11/2022 12:24

    שלום, האם אפשר לעשות משהו במישור הפלילי (מעצר, עיכוב, חקירה, משפט וכד') נגד אדם שמתייצב במשטרה ומודה (עם הוכחות חותכות ועדים מהימנים) שלפני 50 שנים ויותר ביצע סדרת מעשי אונס, שוד, גנבה וכל מיני עברות אחרות שההתיישנות לגביהן החלה לפני שנים רבות, ואין שום עדות או ראיה שעבר על החוק בחמישים השנים האחרונות?

    • שאלה בנוגע להתיישנות עבירות
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/11/2022 10:39

      אלעד יקר, אמנם איני מבין כיצד השאלה הזו קשורה לפורום הפלילי בהיותו אמור לסייע במתן ייעוץ ראשוני ובלתי מחייב משפטית עבור קהל הגולשים ונראה שהשאלה שלך היא תיאורטית ( שכן מדוע שאדם ירצה להתייצב במשטרה ולהודות בגין עבירות פליליות שנעברו על ידו לפני 50 שנים ) - אבל לשאלתך, מעבר לגביית עדותו ואולי עדכון המערכת בדבר תיקים שהיו סגורים בשל אי איתור העבריין וכו' לא ניתן יהיה להעמיד אותו לדין פלילי ולעצרו- אך יהיה כנגדו רישום משטרתי של תיק סגור מחמת התיישנות ולא מחמת העדר אשמה . מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • אכן (ברור) שזו שאלה תאורטית
        אלעד. | 23/11/2022 12:17

        תודה רבה על התשובה המפורטת.