סרטון ביוטיוב

  • סרטון ביוטיוב
    יונתן מימון | 14/11/2022 07:13

    לאחרונה נחשפתי לסרטון ביוטיוב שמראה לקט של קליפים ובהם ילד מקיא לאחר ששתה מולו בקבוק שלם של ליטר וחצי קולה, באתר "אומיגל" מול יוצר תוכן מבוגר, הרבה הגיבו בסרטון שהיוצר שלו חשוף לתביעה של מאות אלפי שקלים. האם זה נכון?

    לאחר בדיקה קצרה ראיתי שהקטע המקורי נמצא עדיין ללא צנזורה בחשבון היוטיוב של יוצר התוכן המבוגר.

    בתנאי השימוש של יוטיוב, יש איסור על העלאת תכנים בהם יש התעללות בקטינים, וכמובן שאפשר לדווח על סרטונים כאלו, השאלה אם הסרטון באמת עובר על החלק הזה, הרי הילד ידע שהוא נמצא באתר אומיגל(לפי תנאי השימוש של אומיגל חובה על המשתמשים להיות בני 13 או יותר באישור הורים, או בני 18), ורואים אותו אלפי אנשים בשידור חי, ואם זכרוני אינו מטעני זו איננה הפעם הראשונה שהוא עשה את זה, אז אי אפשר לומר שמישהו כפה את זה עליו.