מה גובר? צוואה או הסכם בין יורשים?

  • חלוקת כספי שונה מהצוואה- האם הסכם חלוקת עזבון נעשה
    תומר ח | 13/11/2022 21:17

    שלום, אני ואחותי אמורים לרשת כסף - בתחילה המחשבה הייתה לקנות בכסף דירה לי ולאימי כי אחותי קבלה בזמן שאמא חייה, אמא נפטרה וצוואה רשום חצי חצי חלוקת ממון- אחותי מבינה ומסכימה לקבל רק חלק מזערי מהכסף - האם מספיק לנסח דף חתום על שנינו והוראה לבנק עם החלוקה הרצויה ביננו?? אני חושש שהעברת כסף גדול ממנה אליי כפעולה בבנק העברת כספים ידרוש מיסים? האם יש מס על העברת כסף גדול ביננו כ700 אלף בערך כחלק הירושה שהיא מוותרת ואמור לעבור אליי מחלקה, תודה

    • מה גובר? צוואה או הסכם בין יורשים?
      עו"ד רוית טוב-לי | 21/11/2022 08:54

      תומר שלום,

      אני משתתפת בצערך על פטירת אמכם ז"ל.

      עליך ועל אחותך לערוך הסכם בין יורשים הקובע את אופן החלוקה המוסכם ביניכם.

      בנוסף, יש להגיש לרשם לענייני ירושה בקשה לצו קיום הצוואה.

      הסיבה לכך, היא שלהסכם בין יורשים אין תוקף ללא צו קיום צוואה או צו ירושה.

      ואולם, אם תוציאו צו קיום צוואה, הוראות ההסכם שתערכו גוברות על הוראות הצוואה.

      ברגע שתגישו לבנקים את צו קיום הצוואה ואת ההסכם שבין היורשים, הבנקים יחלקו את הכספים בהתאם להוראות ההסכם.

      הואיל ומדובר בכספי ירושה, העברת הכספים פטורה מתשלום מס.

      בגלל שמדובר בסכומים נכבדים וכדי למנוע טעויות, מומלץ להתייעץ עם עורך דין אמין המתמחה בתחום.

      בהצלחה!

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il