תשלום שכר טרחה לעורך דין בתביעת קרן פנסיה

  • אחוזים לעורך דין מסכום צבור
    רוני | 11/11/2022 21:12

    אני נכה ותובע קרן פנסיה ,

    עליי לשכור עורך דין שייצג אותי  ולחתום שיקבל אחוזים ממה שישיג לי, התביעה היא על גובה פנסיית נכות ודמי גמולים. אם אכניס לתביעה גם סכום צבור לא הגיוני בעיניי שאשלם לעו"ד אחוזים גם מהסכום הצבור מאחר שזה לא כסף נוסף שאקבל אלא סכום שנלקח מדמי הגמולים שמתוכם כבר אשלם לו אחוזים. האם יש צדק בדבריי ?  ואיך מקובל לנהוג במקרה כזה מבחינת שכט ? אודה להסבר.  אולי בכלל לא צריך לתבוע סכום צבור כי זה נגזרת אוטומטית שלדמי הגמולים?

    תודה

    • תשלום שכר טרחה לעורך דין בתביעת קרן פנסיה
      עו"ד גיל קראוס | 14/11/2022 14:59

       צהריים טובים,

      אני לא בטוח שהבנתי לגמרי את שאלתך. בעיקרון, אם הגבייה היא באחוזים, אז זה מכל סכום שיתקבל בעקבות התביעה. אם בסופו של דבר הסכום הצבור כפי שאתה מציג נכלל במסגרת סכומים אחרים, אז בעיקרון הגבייה היא מהסכום הכולל.

      יחד עם זאת, הסכם שכר טרחה הוא חוזה לכל דבר ועניין, הנתון לשינויים על ידי הצדדים ולכן ניתן לרשום את הדברים באופן ברור בהסכם.

      עוד אציין כי אין גבייה אחידה של שכר טרחה בתחומים אלו וכל אחד גובה בצורה שונה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il