רישום מוטב במסגרת קרן הפנסיה

  • ביטוח שאירים - גם לזוג חד מיני שלא מתגורר יחד?
    יואב | 11/11/2022 17:02

    שלום,

    אני בן 33 ויש לי בן זוג (אנחנו גייז) במשך 6 שנים אחרונות.
    אנחנו לא גרים יחד, אני נמצא אצלו מספר ימים בשבוע והוא מבקר אותי בשבתות
    אבל אנחנו מבחינת החוק לא מוגדרים כ'ידועים בציבור' כי אנחנו לא מנהלים משק בית משותף
    ואנחנו לא ישנים אחד אצל השני בלילות. כל אחד מנהל את חייו בנפרד בדירתו.

    לבן זוגי יש קרן פנסיה ממקום העבודה, הוא משלם על ביטוח 'שאירים'
    אבל השאירים היחידים שיש לו היא אחותו - הם לא בקשר ולא מדברים שנים.

    השאלה היא - האם הוא יכול לרשום אותי כ'שאירים' בביטוח הפנסיה?
    למרות שאנחנו לא ידועים בציבור.
    אילו השלכות יכולות להיות לכך מבחינת הרשויות - ביטוח לאומי, מס הכנסה וכו'?
    האם חברת הפנסיה מדווחת על שם המוטב בביטוח שאירים לאחד המוסדות?
    אין לי ולו רצון להיות מוכרים כידועים בציבור, חיינו הם פרטיים וכך אנחנו אוהבים אותם
    אין לנו רצון לעשות להם פומבי.

    תודה

    • רישום מוטב במסגרת קרן הפנסיה
      עו"ד גיל קראוס | 14/11/2022 14:57

      צהריים טובים,

      אין מניעה לרשום כל מוטב בקרן הפנסיה, גם אם הוא לא ידוע בציבור או בן משפחה.

      לגבי המשמעויות האחרות של רישום כזה, זו שאלה שיש לה היבטים במספר תחומים, בין היתר בנושא דיני משפחה, ולכן קשה להשיב על שאלה כזו במסגרת הפורום הספציפי.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il