שאלה בנוגע לעבירת העושק

  • הלוואה במרמה
    אבי | 10/11/2022 18:25

    קרוב משפחה שלי עם אחוזי נכות על רקע נפשי אך כשיר ומתפקד

    פגש אותו אדם ובשפת חלקות פיתה אותו לתת לו אלפיים ש"ח בהתחלה אמר לו שזה משהו טכני קטן והבטיח לו ע"כ טובות הנאה

    ולבסוף החתים אותו על חוזה "הלוואה" לכמה חודשים

    אותו אדם כבר שקוע בעיקולים והוצל"פ כך שאין דרך להוציא ממנו את הכסף

    האם יש מקום לטענה פלילית עליו?

    • שאלה בנוגע לעבירת העושק
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/11/2022 10:27

      אבי יקר, חוק העונשין בא להגן על אנשים דוגמת קרוב המשפחה שלך- אחת העבירות בנושא היא עבירת העושק הקובעת : "431. המנצל את המצוקה, החולשה הגופנית או השכלית, חוסר הנסיון או קלות הדעת של הזולת לאחת מאלה, דינו - מאסר שלוש שנים:

      (1) דורש או מקבל דבר שאינו מגיע לו כדין;

      (2) דורש או מקבל בעד מצרך או בעד שירות תמורה העולה במידה בלתי סבירה על התמורה המקובלת;

      (3) נותן בעד מצרך או בעד שירות תמורה הנופלת במידה בלתי סבירה מן התמורה המקובלת."
      ייתכן גם שהמקרה מקים עבירות של קבלת דבר במרמה או בתחבולה- כך שהצעתי פשוט להגיש תלונה במשטרה כנגד אותו אדם.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי