האם יש אחריות לבי"ח למעשי מבקרים?

  • מעטפת טיפולית לקויה בבית חולים נפשי
    שלום | 10/11/2022 14:54

    שלום,

    אחי סובל ממחלת נפש מזה שנים רבות. בשנתיים האחרונות חלה החרפה במצבו במהלכן הוא מאושפז לסירוגין. האשפוז האחרון נמשך כחצי שנה שבמהלכה לא מצליחים לייצב את מצבו בכלל. ואף חלה רגרסיה קשה. הוא מתנתק מאיתנו למעט כמה שיחות בודדות שאמי יוזמת במהלן הוא לרןב מקלל אותה.

    הוא סירב למנות את אמי או אבי כמיופיי כוח לענייניו הכלכליים.

    לאחרונה נודע לנו(מכתבי עו"ש והעברות מהבנק שהגיעו לבית הוריי) כי שני אנשים מנצלים את מצבו הנפשי, והוציאו מחשבונו כ70 אלף ₪. הוא לא מאופס ןפרנואיד ולא מסכים לדבר על זה. ביום אחד יגיד שהוא העביר, ביום אחר יגיד שלא.

    אחד הנוכלים הוא אח של מטופל במקום.

    האם בית החולים נושא באחריות לגבי מצבו? על כך שגנבו ממנו כספים? מה ניתן לעשות?

    תודה רבה

    • האם יש אחריות לבי"ח למעשי מבקרים?
      עו"ד ורד פרי | 20/11/2022 21:31

      שלום שלום,

      נראה כי ניתן להכריז על אחיך כפסול דין, ולמנות לו אפוטרופוס לענייני רכוש, מה שימנע ניצול כלכלי של מצבו הנפשי. לא מדובר במשהו שאחיך עושה מרצון (דוגמת מתן יפוי כח לפעולות בבנק) אלא בהליך בו בית-המשפט קובע כי הוא אינו כשיר לטפל ברכושו, וממנה לו אפוטרופוס. עו"ד בבית-החולים יכול וצריך לסייע בכך.

      לגבי הכסף שכבר הועבר - קשה לי להעריך שתוטל אחריות על בית-החולים, ככל שלא ניתן יהיה להוכיח שהצוות הרפואי יכול היה לדעת על הניצול, ולא מנע אותו.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il

      • תודה רב ורד, לצערנו בבית החולים
        שלום | 20/11/2022 22:08

        לא הקשיבו לנו כבר לפני כמה חודשים כשביקשנו מהם לפנות לבית המשפט בבקשת מינוי אפוטרופוס. רק אחרי המקרה הם נזכרו להגיש את הבקשה וגם הכל מתנהך בעצלתיים.