הגשת תביעה נוספת בגין נזק שהתגלה בשלב מאוחר יותר

  • הגשת תביעה
    אבי | 09/11/2022 12:14

    שלום רב,

    נפגעתי פיזית בעבודתי בשנת 2012 (להלן: "פגיעה מס' 1"). באותה שנה הוגשה תביעת נזיקין כנגד המעביד. פס"ד נגדו נתן בשנת 2021.

    זאת ועוד, בשנת 2017 הובחנתי בפגיעה נוספת (להלן: "פגיעה מס' 2"), נפשית, עקב טיפול תרופתי בגין פגיעה 1.

    עקב כך שבשנת 2017 עברו כ-5 שנים מתחילת הליך משפטי בשנת 2012, ולא היה צורך בשלבים האחרונים לסבך את העיניין, ב"כ לא הגיש טענה נוספת בגין פגיעה נוספת, פגיעה מס' 2.

    אני מתכוון להגיש תביעה נפרדת בגין פגיעה מס' 2, כנגד אותם הנתבעים והנתבעים הנוספים. והשאלה לעורך דין הנכבד היא לגבי התיישנות התביעה - האם אני יכול להגיש אותה עד לשנת 2024, כלומר תוך 7 שנים מהאבחנה? ואם ישנה חשיבות שלא הוגשה טענה תוך הליך בגין פגיעה מס' 1 בשנים 2012-2021?

    תודה רבה

    • הגשת תביעה נוספת בגין נזק שהתגלה בשלב מאוחר יותר
      עו"ד גיל קראוס | 10/11/2022 15:22

        צהריים טובים,

      שאלתך מורכבת לפורום וצריך לבחון את הדברים לעומק.

      כעיקרון, לגבי ההתיישנות, אפשר לטעון שיש לספור את ההתיישנות ממועד גילוי הנזק, אבל שוב צריך לבחון את הדברים לעומק.

      גם לגבי עצם הגשת התביעה עצמה זה סיפור מורכב ויכולה לעלות טענה שכבר מיצית את העילה ולא תוכל לתבוע עוד, במיוחד אם הדברים היו ידועים עוד לפני מועד פסק הדין בתביעה הקודמת.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il