חומרי חקירה

  • פרטי חומר חקירה
    מאלי | 09/11/2022 10:23

    היי,

    אם מישהו נעצר במשך שבועיים ובמהלך המעצר נחקר כמה פעמים ע"י חוקרי המשטרה, האם בד"כ עורך דין יהיה מודע לתמלולי החקירה או שזה חומר חסוי רק לחוקרים? והאם יש דרך כלשהי (גם בתשלום) בה ניתן לדעת תמלולי חומר החקירה מחדר החקירות?

    • חומרי חקירה
      עו"ד עדי בוקר | 09/11/2022 16:19

      מאלי שלום,

      כל עוד החקירה פעילה לא ניתן לקבל את חומרי החקירה ו/או תמלולי החקירה, עורך הדין של החשוד/ עצור אמור לקבל את המידע לגבי תוכן החקירות מהעצור עצמו, חומר החקירה יהיה נגיש לאחר שגורמי התביעה יחליטו כיצד הם פועלים בתום החקירה (כתב אישום/ שימוע/ סגירת התיק וכו').

      המטרה הינה למנוע שיבוש של הליכי החקירה והמשפט.

      שיהיה בהצלחה והמשך שבוע נפלא.

      בברכה,

      עדי בוקר, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב הרצל 163, רחובות
      טלפון: 050-5766622 ; מייל: bokerlawoffice@gmail.com

      • עוד שאלה קטנה בבקשה
        מאלי | 09/11/2022 22:16

        בסוף העצור/החשוד שוחרר ע"י בית המשפט למעצר בית ולאחר מכן התיק נסגר.

        אם אני באה אליך או לכל עו"ד האם הוא יכול להוציא עבורי תמלולי חקירה מבלי שהחשוד יידע שקיבלתי את חומרי החקירה לידי?

        למה אני צריכה את זה? כי יש לי חשד סביר שהשם שלי הוכנס לחקירה ע"י החשוד (למרות שלא הייתה שום פניה אליי מהמשטרה) ואני רוצה לוודא את זה למען הסר כל ספק.

        • קבלת חומרי חקירה
          עו"ד עדי בוקר | 10/11/2022 12:53

          מאלי שלום,

          בהמשך לפנייתך, אם אינך בעלת עניין בתיק (חשודה או מתלוננת) אין לך דרך לקבל או להיחשף לחומרי החקירה.

          סופ"ש נפלא.

          בברכה,

          עדי בוקר, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          רחוב הרצל 163, רחובות
          טלפון: 050-5766622 ; מייל: bokerlawoffice@gmail.com