התחמקות חברת הביטוח מתשלום ביטוח חיים

  • חברת ביטוח מתחמקת מתשלום ביטוח חיים
    ריטה | 02/11/2022 14:53

    היי,

    לצערי חמי נפטר לפני שנה עקב מחלת הסרטן. במרץ האחרון הגשנו בקשה לביטוח החיים כדי לסגור את המשכנתא עבור חמותי. הגשנו את התביעה בחודש מרץ האחרון, לפי מה שנאמר לנו טיפול בתביעה הוא 90 ימי עסקים. מאז אנחנו מתקשרים אליהם כל כמה זמן לברר מה קורה עם זה וכל פעם יש להם תירוץ חדש בהתחלה ביקשו השלמת מסמכים שקיבלו מספר פעמים, בחודש אוגוסט הם ביקשו את התיק הרפואי שלו ורק לפני שבוע וחצי אחרי שהתקשרנו שוב הם טענו שקיבלו את התיק, הנציגה הבטיחה שהיא תעבור עליו ותחזור אלינו בהקדם, כמובן שזה לא קרה עדיין, התקשרתי היום ושוב קיבלתי תשובת התחמקות, שהיא עובדת על זה ושתחזור אליי. כאשר אני שואלת מה הם מחפשים היא לא עונה לי, אני מרגישה שמטרטרים אותי סתם על מנת לייאש את הלקוח ולא לשלם. אשמח לקבל תגובה מה ניתן לעשות בנדון.

    • התחמקות חברת הביטוח מתשלום ביטוח חיים
      עו"ד גיל קראוס | 03/11/2022 18:23

      ערב טוב,

      מהיכרותי את הנושא, מאוד יכול להיות שהם בודקים האם הפטירה אירעה בשל מצב רפואי קודם ולכן לכאורה אין מקום לשלם פיצוי. מצד שני, יכול להיות שמדובר רק בעיכוב מינהלתי והכל ייפתר בקרוב.

      אני מציע כי תפנו בכתב ולא בטלפון לחברת הביטוח, תוך שאתם מציינים במכתב שמזה למעלה מחצי שנה אתם לא מקבלים תשובה ובמידה ולא תתקבל תשובה בתוך 14 ימים, בכוונתכם לפנות להליכים משפטיים.

      אולי זה יזרז את הדברים.

      ואם לא תהיה ברירה או שידחו אתכם, תפנו אכן לייעוץ וליווי משפטי בעניין.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il