הליכים בגין רטיבות מתמשכת מדירת שכן

  • ת"ק נגד שכן בגלל גרימת רטיבות בתקרת ח' האמבטיה
    צבי | 01/11/2022 22:20

    מדובר בסדרה של ששה אירועי רטיבות זהים בתקרת ח' האמבטיה שלי  עקב איטום לקוי של האמבטיה  אצל השכן שמעלי. הרטיבויות התחילו ב-2004. שני האירועים האחרונים אירעו ב-9/2017 וב-6/2022, ובגינם אני מתכוון להגיש ת"ק  לשלם לי פיצוי על עוגמת נפש (נזק שאיננו ממוני). האירועים שלפניהם אירעו לפני יותר משבע שנים, ואני מניח שחלה עליהם התיישנות. עילת התביעה בשני האירועים :רשלנות של השכן (לפי ס'  35). מהתחלת הרטיבויות ב-2004, השכן תמיד תיקן בעצמו את  האיטום  ע"י מריחת חומר איטום. אולם הרטיבויות אצלי חזרו ונשנו.הוא התרשל במודע בכך שלא הביא בעל מקצוע באיטום, ובכך התעלם וזלזל בתוצאות . הרטיבות גרמה לי: צער, אכזבה, אי נוחות , טירחה, דאגה, בזבוז זמן ועלבון  מהתנהגותו הרשלנית והאטומה לסבלי. מה הפיצוי הסביר לתבוע על כך בשני האירועים?     נוסף, ב-5/2006 חתם השכן על התחיבות לשפץ את ח' האמבטיה שלו , כולל החלפת האמבטיה. הוא לא עשה זאת.                                                 לגבי האירוע מ-2017, אני מתכוון לתבוע, בנוסף על ההתרשלות הנ"ל, גם פיצוי בגין הטעיה-תרמית, לפי ס' 56. השכן טען ב-2017 במכתב תשובה לעו"ד שלי אז, שמקור הרטיבות איננו אצלו . זו היתה טענה כוזבת ביודעין ובכוונה. במכתבו גם הסכים השכן שאביא מומחה שיקבע מה מקור הרטיבות, והוא ישלם את שכר המומחה, אם זה יקבע שמקור הרטיבות אצלו.גם הסכמה זו בכתב היתה כוזבת ביודעין ובכוונה. השקר נגלה כאשר המומחה קבע שמקור הרטיבות אצל השכן, אולם השכן סירב לשלם את שכרו  900 ש', ואני שילמתי למומחה.בכך גרם לי השכן ביזיון והשפלה ותשלום שלא חל עלי. כל זה היה מתוכנן על ידו מראש , במטרה להעניש אותי על פנייתי לעו"ד. אכן, היתה זו פעם ראשונה שנעזרתי בעו"ד כדי להפסיק את ההתעללות הנמשכת בי. השכן לא נענה לדרישותי בכתב להשיב לי 900 ש' הנ"ל, וגם לא כאשר קיבל כתב ת"ק בעניין. רק כעבור שנה וחצי, שבועיים לפני מועד הדיון בתביעתי , החזיר לי השכן את הכסף ואני ביטלתי את התביעה.           מה  הפיצוי  הסביר לתבוע על ההטעיה- תרמית הנ"ל ?

    • הליכים בגין רטיבות מתמשכת מדירת שכן
      עו"ד גיל קראוס | 03/11/2022 18:20

      ערב טוב,

      קשה להעריך פיצויים במסגרת תביעות כאלו, וודאי במסגרת של תביעות קטנות.

      אציין רק כי בתי המשפט לתביעות קטנות לא ממהרים לפסוק פיצוי בגין נזק לא ממוני במקרים כאלו, וודאי לא פיצוי משמעותי.

      על המקרים שאירעו לפני יותר מ - 7 שנים חלה התיישנות כעיקרון.

      תוכל להגיש תביעה על הנזק הממוני עצמו והייתי מוסיף עוד כמה אלפי שקלים בגין הנזקים האחרים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il