תביעה בגין חישוב לא נכון של פנסיית נכות

  • חוסר נתון ואיך להתמודד עם זה
    יוסי | 31/10/2022 05:19

    אגיש תביעה כנגד קרן פנסיה בגין חישוב לא נכון של פנסיית הנכות שהיא משלמת לי. אקטוארים שפניתי אליהם לצורך חישוב פנסיית הנכות הנכונה לפי הוראות התקנון, שזה תקנון ישן משנת 2003,  נתקלו במצב בו בנספח התקנון בו מופיעים המקדמים איתם מחשבים חסר מקדם לפי הפרטים האישיים שלי (חסרים בנספח זה מקדמים נוספים לפי פרטים אישיים דומים או קרובים לשלי). אין לי זמן לפנות לקרן ולשאול אותה לפשר העניין בגלל שתק' ההתיישנות תחלוף. מה ניתן לעשות ואיך לפעול במצב כזה בכתב התביעה?

    האם ניתן לציין בתביעה שהקרן חישבה לא נכון (יש לי ראיות לכך) ולהסביר שחסר נתון על מנת לחשב את גובה הנכון של הקצבה, ולבקש מביהמש שיורה לקרן לתת הסברים לגבי הנתון החסר, ולציין שאגיש חוות דעת לגבי החישוב הנכון , רק לאחר שהקרן תגיש את ההסבר שלה? איך ניתן לתבוע מבלי להגיש כעת חוות דעת עם החישוב הנכון? מה לכתוב בכתב התביעה? תודה רבה

    • תביעה בגין חישוב לא נכון של פנסיית נכות
      עו"ד גיל קראוס | 31/10/2022 15:45

      שלום רב,

      קשה להשיב לשאלתך במסגרת הפורום ומבלי להבין את החוסר והסיבה לחוסר ופרטים נוספים.

      יכול להיות למשל שאפשר להגיש חוות דעת אקטוארית על בסיס המקדמים הידועים ושאמורים להיות ולציין שאתה שומר על הזכות לתקן את התביעה וחוות הדעת לאחר קבלת הפרטים הספציפיים מקרן הפנסיה.

      יש מקרים שבהם מבקשים פיצול סעדים, כלומר בשלב ראשון מבקשים לקבל סעד של גילוי מסמכים / פרטים ורק לאחר מכן תובעים את הסעד הכספי.

      בשורה התחתונה, מדובר במקרה שמצריך בדיקה מעמיקה יותר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה רבה על תשובתך ושאלת המשך
        יוסי | 31/10/2022 16:33

        כתבת ש"יש מקרים שבהם מבקשים פיצול סעדים, כלומר בשלב ראשון מבקשים לקבל סעד של גילוי מסמכים / פרטים ורק לאחר מכן תובעים את הסעד הכספי."

        האם תביעה כזו של פיצול סעדים תעצור את ההתיישנות כביכול תבעתי עם ערך כספי?

        תודה רבה