מקרה של גניבת רכב

  • גניבת רכב
    נטלי | 28/10/2022 09:33

    היי..אני כרגע בתביעה מול חברת ביטוח על הרכב הפרטי שלי שנמצא במצב טוטאלוס. יש לי ביטוח מקיף . הרכב חונה בחנייה פתוחה . אתמול פרצו לרכב וגנבו את.המערכת ועוד כמה דברים . אני ממש פוחדת שאפילו יגנבו את הרכב ורציתי לשאול מבחינת החוק :

    האם אני אחראית על הרכב ?

    אם במידה ויגנבו אותו , או יגרם נזק נוסף אני אחראית או שהביטוח המקיף מכסה ?

    האם מרגע ההודעה על התאונה האחראיות עוברת לחברת הביטוח ?

    הביטוח המקיף שלי מסתיים ב 01/11..

    נא ייעוצך

    • מקרה של גניבת רכב
      עו"ד עדי רחמים | 02/11/2022 15:39

      ראשית, עליך לבדוק מול חברת הביטוח האם ביטוח המקיף שרכשת מכסה גם מקרה של גניבת רכב, בהתאם לתנאי הפוליסה.

      בכל מקרה הביטוח תקף למקרה ביטוח שחל בתקופת הביטוח בלבד. כלומר אם יחול אירוע של גניבת רכב במועד שלאחר תום תקופת הכיסוי הביטוחי, המקרה לא יכוסה על ידי חברת הביטוח, כך שאמליץ לך להאריך את תקופת הכיסוי הביטוחי .

      מעבר לכך כל עוד לא ארע מקרה של גניבת רכב, לא נגרם נזק ולכן אין עילת תביעה בנזיקין.

      מקווה שסייעתי לך,

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com