הגבלה על הפקדת מזומן לחשבון בנק

  • הפקדת כסף שמשכתי
    יוסי | 24/10/2022 22:15

    שלום, לפני שנתיים משכתי כסף שהייה לי בחשבון כעודף בעוש, השתמשתי בחלק וחלק נשאר לי כמזומן לזמן חירום בצד.

    עברתי חשבון בנק לפני שנה בערך, וסגרתי את הישן. יש לי קבלות משיכה מהחשבון הישן אבל הוא כבר סגור.

    מעוניין להפקיד לחשבון החדש חלק שנשאר לי כמזומן, הבנק מסרב לקבל את הכסף גם אם יש לי הוכחות משיכה כסף כמזומן.

    כל הכסף חוקי, ונמשך מהבנק, האם יש חוק כזה שאוסר הפקדה לחשבון יותר מ 10,000 ורק חד פעמי?

    האם הבנק יכול לסרב לקבל את הכסף? וגם לסגור חשבון, או לנעול חשבון במקרה של הפקדה עד 40,000

    מה החוק אומר, ומה עדיף לעשות במקרה כזה? תודה

    • הגבלה על הפקדת מזומן לחשבון בנק
      עו"ד יעל מולר | 26/10/2022 09:06

      יוסי שלום רב,

      מכח מגבלות של חוקים הקשורים להלבנת הון החלים על הבנקים, הבנק מחויב לדווח על פעולות של הפקדת מזומן לחשבון בסכומים גדולים, ולכן הבנק רשאי ואף מחויב לקבל דיווח על מקור הכספים.

      • ואם יש קבלות משיכה
        יוסי | 26/10/2022 13:40

        כמובן, יש לי קבלות ותדפיסים מתקופה שמשכתי את הכסף מחשבון ישן!

        זה הייה לפני שנה. זה לא נחשב לדווח על מקור הכספים ?

        הם יכולים לסרב לקבל את הכסף?