חידוש ההפרשות לקרן הפנסיה לאחר הפסקה

  • מה קורה במצב של חידוש ההפרשות במקרה הבא
    מיתר | 20/10/2022 16:23

    אני עמיתה בקרן פנסיה משנת 97, בהמשך הייתה לי הפסקה,

    וב-1.1.2002 התחלתי מקום עבודה חדש וחזרו להפריש לי לקרן פנסיה.

    כל התקשורת מול קרן הפנסיה נעשתה ע"י מנהלת החשבונות של מקום העבודה החדש,  וכשחזרו להפריש לי ב 2002 לא חתמתי על שום מסמך ואמרתי למנהלת חשבונות שאני ממשיכה את מה שהיה לי ללא שינוי.

    נגלה לי שמנהלת החשבונות שלחה לקרן מסמך הצטרפות עם חתימה מזויפת שלי שלא אני חתמתי אותה. אציין שמקום העבודה החדש הפריש לי מ 2002 ועד 2005 (שנה בה חליתי והוכרתי כנכה ע"י הקרן)

    1. האם כשההפרשות לגביי חודשו ב2002 היה צורך לחתום על מסמך הצטרפות? או שבמידה ולא מבצעים שום שינוי אין צורך למלא מסמך הצטרפות?

    2. ככל ואוכיח שלא אני חתמתי על מסמך ההצטרפות, מה המשמעות המשפטית לכך בנסיבות שפורטו.

        האם המשמעות היא שעל הקרן להמשיך לתת לי כיסוי ביטוחי כפי המסלול והכיסוי שהיה לי לפני שההפרשות לקרן חודשו ?

    אודה להסבר תודה רבה

    • חידוש ההפרשות לקרן הפנסיה לאחר הפסקה
      עו"ד גיל קראוס | 25/10/2022 16:14

      שלום רב,

      קצת קשה להשיב לשאלה מבלי לדעת את כל הנתונים והעובדות.

      קודם כל צריך להבין כמה זמן הייתה הפסקה בהפרשות והאם בזמן הזה את או מישהו אחר לפחות שילם את הכיסויים הביטוחיים בקרן הפנסיה.

      זה חשוב לשאלתך, מפני שבתקנון הקרן קיימת תקופה שאם לא משלמים בה הפרשות עבור הכיסויים הביטוחיים, למעשה ההצטרפות כרוכה בבקשת הצטרפות חדשה לקרן על כל המשתמע מכך.

      לכן, אם במקרה שלך הייתה אכן תקופה של אי הפרשות לכיסויים הביטוחיים כנקוב בתקנון הקרן, בהחלט יכול להיות שהדרישה למלא טופס הצטרפות מחדש היא נכונה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il