מה דינה של אבחנה שגויה בקולונוסקופיה?

  • רשלנות רפואית בבידקת קולונוסקופיה
    אור | 18/10/2022 17:48

    היי, אנסה לקצר את המקרה ככל האפשר.

    הכל התחיל בזה שאבא שלי לא הרגיש טוב, קצת חולשה ותחושה כללית לא משהו מדי פעם.

    אי לכך הוא החליט לגשת לרופא, הוא הפנה אותו לבדיקות דם + בדיקת דם סמוי בצואה. (משום שהוא עבר את גיל 50).

    בדיקות הדם יצאו תקינות אך בבדיקת הדם הסמוי התגלה שאריות דם - משמע הבדיקה חיובית.

    הרופא הפנה אותו לבדיקת קולונוסקופיה.

    בבדיקת הקולונוסקופיה הכל יצא תקין - ללא פוליפים או כל דבר בסגנון למעט זה שהיה רשום בטופס הבדיקה "הובחנו טחורים פנימיים גדושים". ולכן שלחו אותנו הביתה ללא כל הוראות מיוחדות.

    לאחר מכן אבא שלי המשיך להרגיש לא משהו אבל המצב כן השתפר, לכן הרופא הפנה אותו לדיאטנית כדי לשנות את התזונה ולהרזות.

    וכך הוא המשיך לחיות את חייו ללא כל הפרעה, היו גם שלבים שהוא הרגיש מצוין לגמרי.

    לאחר 13 חושים מבדיקה הוא הרגיש על הפנים. הוא הרגיש חיוורון,חולשה,בחילות ושלשולים.

    לכן הוא הלך לרופא המשפחה שוב והוא הפנה אותו לבדיקת דם, בבדיקת הדם ההמוגלובין היה נמוך (8.5) ולכן הוא החליט להפנות אותו למיון.

    לאחר שבוע שהוא היה באשפוז גילינו את הבשורה, גידול ענק בגודל 8 ס"מ ברקטום.

    הרופא שביצע את בדיקת הקולונוסקופיה לא האמין שהוא יגלה משהו ברקטום (משום שהוא עשה בדיקה דומה שיצאה תקינה רק 14 חודשים מוקדם לכן) ולכן הוא החתים את אבא שלי על תופס שבמקרה שלא ימצאו כלום במעי הוא יעשה לו את אותה בדיקה מהפה (גסטרוסקופיה) הוא חשב שיש בעיה באיזור הקיבה.

    לאחר סיום הבדיקה הוא ניגש אלינו והסביר לנו את הממצאים, גם ראו עליו שהוא היה מאוד מאוד מופתע. הוא מלמל לעצמו ואני מצטט "למה היא לא לקחה דגימה, לא מתאים לה"

    כששאלנו אותו איך גידול בגודל הזה יכול להתפתח ב14 חודשים בלבד הוא ענה לנו "הגידולים האלה מתפתחים במשך שנים בטח בגודל הזה".

    ומאותה נקודה חיינו לא אותם חיים.

    הוא טיפול הקרנות+כימותרפיה

    ולאחר מכן עוד טיפול כימותרפי.

    ניתוח לכריתת רקטום (נזק בלתי הפיך)

    סטומה במשך 3 חודשים.

    ניתוח להוצאת סטומה.

    לאחר שנה ניתוח לכריתת גרורה מהריאה.

    ושלא לדבר על האשפוזים המרובים, בדיקות הדמיה בלתי נגמרות ופגיעה באיכות החיים ובסיכויי ההחלמה.

    האם יש סיכוי שהאבחנה הייתה שגויה? משמע זה היה גידול סרטני ולא טחורים? הרי גם אם זה חשוד כטחורים היא לא צריכה לקחת דגימה??

    או שבכלל היא לא שמה לב לגידול?

    או שאולי אין כאן רשלנות רפואית?

    אשמח לקבל את חוות דעתך, מה אתה חושב בכלליות על המקרה והאם יש כאן מקרה של רשלנות רפואית ועילה לתביעה?

    תודה רבה ורק בריאות.

    • מה דינה של אבחנה שגויה בקולונוסקופיה?
      עו"ד ורד פרי | 09/11/2022 13:55

      שלום אור,

      על פניו נראה שהאבחנה בבדיקת הקולונוסקופיה הראשונה הייתה אכן שגויה.

      צריך לבדוק אם יש סרט של הבדיקה - כדי לנסות ולהציגו לפני מומחה אחר, שיחווה דעתו אם מה שהיה בעצם גידול, אובחן כטחורים.

      כדי לדעת אם צריך היה לקחת דגימה לביופסיה - יש לקבל חוות דעת של רופא על כך.

      צריך לעיין בכל המסמכים הרפואיים ולקבל יעוץ רפואי כדי לבסס תביעת רשלנות רפואית, אבל על פניו נראה כי המקרה שווה בדיקה.

      מאחלת בריאות מלאה לאביך.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il