תביעה בגין ריבית על קצבת נכות

  • איזה סעדים נכון יותר לבקש
    חגית | 08/10/2022 08:19

    תשלומי קצבת נכות מקרן פנסיה שולמו רטרואקטיבית אך ללא ריבית,  ובעניין תשלום הריבית תוגש תביעה כנגד הקרן,  יתכן שבית משפט יאשר לשלם ריבית על הקצבה החל ממועד ההכרה בנכות, ויתכן שיאשר לשלם אותה החל ממועד פנית הנכה לקרן (שהינו מאוחר ממועד ההכרה בנכות).

    שואלת האם בכתב התביעה מספיק לדרוש ריבית על הקצבה החל ממועד ההכרה בנכות, ולסמוך על כך שאם בית משפט לא מקבל שיש לשלם ריבית ממועד ההכרה אז בית משפט לבד יפסוק ריבית החל ממועד אחר?

    או שצריך מראש לבקש סעד של ריבית החל ממועד ההכרה ולחילופין החל ממועד הפניה לקרן שאם לא כן ואבקש רק ממועד ההכרה בית משפט עלול לא לקבל את התביעה לריבית ממועד ההכרה ובכך יסתיים העניין?  איך בית משפט יתנהג אם אבקש את הריבית רק ממועד ההכרה בנכות?

    תודה רבה

    • תביעה בגין ריבית על קצבת נכות
      עו"ד מיטל ירון | 13/10/2022 19:08

      שלום חגית,

      יש להגיש תביעה ממועד ההכרה ולחילופין ממועד הפניה לקרן.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • תודה ושאלה נוספת
        חגית | 13/10/2022 19:50

        האם כדאי להוסיף בכתב התביעה  במשפטים הכללייים שנהוג לרום בהתחלה, כי ביהמ"ש מוזמן  לפסוק כמבוקש ו/או כל סעד שנראה לו ראוי .

        • המשך תשובה
          עו"ד מיטל ירון | 16/10/2022 11:49

          צהריים טובים

          כל עוד מבקשים את הסעד אותו רוצים באמת זה בוודאי לא יכול לגרוע.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

          • תודה אז מכך אני מסיקה
            חגית | 16/10/2022 20:07

            תודה.

            מתשובתך אני מסיקה שעדיף לבקש סעד רק החל ממועד ההכרה בנכות  ובנוסף לבקש שבית משפט יפסוק כמבוקש ו/או  כל סעד שנראה לו נכון. ואז זמ מייתר ו אין צורך לבקש שיפסוק ממועד ההכרה ולחילופין ממועד הפניה לקרן? האם אני צודקת?

            תודה רבה