תשלומי פרמיה בחסר במקרה של אובדן כושר

  • שאלה בנושא שחרור
    מירית | 07/10/2022 10:54

    הנכה בן 50 ומקבל קצבת נכות מקרן פנסיה משנת 2005, ככל שקרן פנסיה לא שילמה דמי גמולים בעבור הנכה ובמקום המעסיק בשיעור הנכון, והנכה תובע כעת את הקרן בנושא אחר לגבי גובה קצבת הנכות, האם צריך באותה התביעה גם לדרוש מהקרן לשלם דמי גמולים בשיעור הנכון, או לדרוש שהקרן שתשלם הפרשי דמי גמולים על כל השנים אחורה,  או שניתן לזנוח עניין זה מאחר שכאשר הנכה יגיע לגיל פנסיה ניתן יהיה לחשב הכל לשנים אחורה ללא הגבלת התיישנות ולדרוש בעתיד קרי במעמד יציאה לפנסיה השלמת הפרשי דמי גמולים באם יחסר?

    האם לתבוע כעת שיעור הפרשות שחרור החל ממועד תחילת הנכות החלה ב 2005, או שניתן לדחות זאת למועד יציאה לפנסיה?

    תודה רבה

    • תשלומי פרמיה בחסר במקרה של אובדן כושר
      עו"ד מיטל ירון | 13/10/2022 18:42

      שלום מירית,

      לא הייתי משאירה את הטענה למועד היציאה לפנסיה. לעניות דעתי, יש להעלותה כעת במסגרת התביעה שמוגשת ממילא בנוגע לגובה פנסיית הנכות.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law