האם נפילה במהלך טיפול במיון הינה רשלנות רפואית?

  • חבלה בבית חולים במהלך ראש השנה
    רחל | 06/10/2022 14:22

    שלום,

    אבי פונה לבית חולים במהלך היום השני של חג ראש השנה. במהלך השהיה שלו בחדר מיון ולאחר שהתחילו לבצע בו סדרת בדיקות (כנראה בין הבדיקות) הוא נמצא חבול על בראשו על רצפת חדר המיון. הוא סובל עכשיו גם מדימום מוחי ואנחנו לא יודעים איך להתמודד עם העניין.

    רציתי לדעת אם מדובר ברשלנות רפואית ומה ניתן לעשות נגד בית החולים ואם בכלל?

    • האם נפילה במהלך טיפול במיון הינה רשלנות רפואית?
      עו"ד ורד פרי | 06/10/2022 15:45

      שלום רחל,

      צר לי על אביך, ועל החבלה המיותרת.

      כשאדם מגיע לאשפוז, צריך לערוך  הערכת סיכון לנפילות, ולפעול בהתאם. לפעמים במיון לא מספיקים לעשות זאת, וצריך לבדוק את הנסיבות הספציפיות - מה הייתה הסיבה בגללה פונה אליך לחדר המיון, האם היה צריך לשכב במיטה עד לסיום הבירור הרפואי, האם הרימו את מעקה המיטה, מה היו בדיוק נסיבות הנפילה וכו'.

      בחדר המיון אמורים למלא דו"ח אירוע חריג, ממנו ניתן ללמוד על נסיבות הנפילה.

      אני מאחלת לאביך החלמה מלאה מהחבלה, אבל ככל שיישאר נזק, בין נזק מוחי, ובין אם ישתנה התפקוד של אביך, למשל מעצמאי לסיעודי, או חלילה נזק אחר, ניתן יהיה להגיש תביעה כנגד בית-החולים  ככל שלא ננקטו כל האמצעים שהיו צריכים להינקט כדי למנוע את הנפילה, ולקבל פיצוי עפ"י הנזק שיישאר בתום אשפוזו של אביך.

      מקווה שתהיה החלמה מלאה, ומאחלת חג שמח!

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית
      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il