בחירת לוגו לעסק

  • זכויות יוצרים על לוגו
    זכויות יוצרים על לוגו | 11/09/2022 11:56

    שלום, אשמח מאוד לעזרה! אני מעוניין לעשות לוגו לעסק, לוגו של "מטרה" (עיגול אדום מחורר עם עיגול מלא באמצע) לוגו זהה ללוגו של חברת "אמות השקעות" ושל עוד כמה חברות נוספות בעולם ואולי גם בארץ..

    האם ללוגו הנ''ל, יש זכויות יוצרים?

    או שזה שהוא כבר מופיע אצל כמה חברות, אומר שאין זכויות ואני יכול גם להשתמש?

    תודה רבה רבה לכל העוזרים!

    • בחירת לוגו לעסק
      עו"ד אפי אהרונוב | 11/09/2022 17:41

      שלום רב,

      הפורום מיועד למתן מענה לשאלות משפטיות כלליות ואין באפשרותנו להעניק במסגרתו יעוץ משפטי.

      יש להתייעץ באופן פרטני עם עו"ד הבקיא בתחום ולבדוק קיומם או אי קיומם של סימני מסחר; מידת השימוש בסימנים; קיומו או קיומו של דמיון וגורמים נוספים  - על מנת לגבש עמדה. כמובן שככל שלא תבדוק את הדברים ותפעל באמצעות לוגו שעשוי להוות הפרה של סימנים קיימים, אתה מסתכן בתביעה משפטית וגם בנזקים כספיים.

      • לוגו לעסק
        לוגו לעסק | 14/09/2022 09:38

        היי אפי, תודה על המענה.

        עו''ד מבקש על בדיקה כזו 1,000₪ והבנתי מאחד, שאני יכול גם לעשות את זה בעצמי..

        אתה יודע אם זה אפשרי ואם כן, אולי איך בערך אני צריך לבדוק את העניין?

        תודה!

        • בדיקה מקדימה
          עו"ד אפי אהרונוב | 15/09/2022 11:40

          שלום רב,

          לדעתי יש לבצע את הבדיקה ולבחון את הסיכונים השונים, בעזרת עו"ד הבקיא בתחום סימני המסחר. בסופו של דבר צריך להכיר את הדין, את הפסיקה הרלוונטית ואת מדיניות רשם סימני המסחר כדי לבצע בדיקה כזו.

          בברכה,

          אפי אהרונוב, עו"ד
          מנהל פורום זכויות יוצרים

          מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
          טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il

          • לוגו לעסק
            לוגו לעסק | 18/09/2022 12:00

            היי אפי, אתה מתעסק בתחום?

            אם כן, אשמח שנדבר עבור ביצוע הבדיקה הנ''ל.

            תודה