ביטוח לרכב ללא ידיעה

  • ביטוח ע ל שמי ללא ידיעתי
    רון | 01/09/2022 12:37

    קרוב משפחה  נוהג ברכב שלי באופן קבוע. ורק הוא. אני לא נוהג ברכב בכלל. למעשה הרכב עבר אליו, רק לא עודכן כך בבעלות הרכב.

    הוא עשה תאונה ברכב

    והוגשה תביעת ביטוח

    עכשיו גיליתי שהביטוח על שמי.

    אני לא הזמנתי את הביטוח הזה ולא שילמתי על הביטוח הזה.

    הנוסע הזמין ביטוח ומתברר שהביטוח נרשם על שמי ללא אישור ממני.

    לי יש רכב אחר ואני נוהג בו והוא מבוטח כדין.

    ועכשיו רוצים להוריד לי בפוליסה בגין היעדר עבר ביטוחי.

    האם כדין? מה ניתן לעשות?

    • ביטוח לרכב ללא ידיעה
      עו"ד גיל קראוס | 01/09/2022 15:11

      שלום רב,

      קודם כל, מסתכלים על הבעלות ברכב ואם הבעלות הרשמית על שמך אז אתה נחשב כבעל הרכב ולכן הבעיה מול חברת הביטוח של הרכב הנוכחי שלך שמבחינתה מדובר בתביעה על שמך.

      בנוסף, קח בחשבון שאם בוצע ביטוח על שמך ללא ידיעתך, אז נגד קרוב המשפחה וודאי שעומדת לך עילת תביעה בגין הנזק שנגרם לך.

      צריך לבדוק לעומק האם ניתן לפנות בטענות לחברת הביטוח של הרכב הקודם, בכך שביטחה אותך ללא ידיעתך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il