החזר פרמיה

  • חברת הביטוח לא מבטלת את פוליסת החובה של רכב שנמכר
    טלי | 26/08/2022 20:35

    שלום,

    לפני כמעט 5 חודשים מכרתי את הרכב שלי והודעתי על כך בבוקר למחרת לסוכנות הביטוח שלי, וביקשתי לבטל את פוליסת ביטוח החובה. לבקשת הסוכנת, שלחתי אישור העברת בעלות על הרכב. מאז, כל כמה שבועות פניתי לסוכנות לברר מה הסטטוס, מאחר והפוליסה עדיין פעילה באתר והכסף לא הוחזר לי. רק 4 חודשים מאז הודעתי על המכירה, אמרה לי הסוכנת שמבקשים ממני תיעוד של הודעתי לקונה שאני מבטלת את הפוליסה. חייבת להדגיש שלא הייתי מודעת עד אז לבקשה הזו!! מאחר ולא התבקשתי בזמן אמת, אין ברשותי תיעוד שכזה. קיבלתי שוב ושוב תשובה ש״הנושא בטיפול״. בשבוע שעבר, מתוך רצון לפתור את הנושא, כתבתי לקונה הרכב לגבי ביטול הפוליסה והוא אישר. שלחתי את תיעוד התכתבות זו לסוכנות. עבר עוד שבוע, קיבלתי שוב תשובה שהנושא בטיפול. וכך זה נשאר.

    כתבתי תלונה לממונה על חברות הביטוח, ואני מקווה שאקבל איזושהי התייחסות.

    אני מיואשת. מה עוד צריך לעשות כדי שחברת הביטוח תבטל את הפוליסה ותחזיר לי את מה שמגיע לי מיום מכירת הרכב?

    תודה..

    • החזר פרמיה
      עו"ד מיטל ירון | 28/08/2022 11:52

      צהריים טובים

      יכולה להגיש תלונה למחלקת פניות הציבור בחברת הביטוח.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

    • מכתב
      מ | 30/08/2022 09:06

      מכתב מעו"ד

      • המשך תשובה
        עו"ד מיטל ירון | 30/08/2022 10:03

        ממש לא חייב.

        בברכה,

        מיטל ירון, עו"ד
        מנהלת פורום דיני ביטוח
        מנורת המאור 2 תל אביב

        טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law