שווי רכב בתביעת צד שלישי

  • שווי שוק
    מני | 25/08/2022 19:07

    אני יודע שמקובל שחברת ביטוח משלמות נזק לפי מחירון לוי יצחק.

    העניין הוא שנגעתי על ידי צד שלישי

    נגרם לי נזק טוטאלוס

    המחירון לפי לוי יצחק נמוך ממחיר השוק באופן משמעותי.

    גם  בשמאות של שמאי מוסמך שהגשתי רשום זאת

    השמאי רשם:

    מחירון לוי יצחק כל וכך

    שווי שוק כך וכך

    פניתי לביטוח שלא מוכן לשלם את ההפרש

    ואכן ניסיתי לקנות רכב חדש כמו שלי והמחירים ממש גבוהים

    יוצא שגם נפגע לי הרכב שלא באשמתי וגם קבלתי סכום שלא אפשרי לקנות בו כזה רכב

    וגם דוח השמאי תואם את זה

    מה ניתן לעשות?

    ראיתי פסיקה שלוי יצק הוא לא המילה האחרונה

    • שווי רכב בתביעת צד שלישי
      עו"ד מיטל ירון | 26/08/2022 15:38

      שלום מני

      במקרה בו רכב ניזוק עקב תאונה שנגרמה ברשלנות של נהג רכב אחר, הניזוק יכול לפעול באחת משתי הדרכים: 1. לפנות למבטחת הרכב שלו, שתפצה אותו בהתאם למחירון לוי יצחק.

      2. להגיש תביעה נזיקית כנגד צד ג' (המזיק) שמתבססת על הערכת שוויו הריאלי של הרכב ביום התאונה. לצורך כך, יש לפנות לשמאי שיעריך את שווי הרכב, בין היתר בהתאם למספר הבעלים הקודם, מידת הסחירות שלו, היקף הביקוש, העבר הביטוחי והתאונתי של הרכב והקילומטרז.

      בתביעה המוגשת מכוח פקודת הנזיקין מטרת הפיצוי הוא להשיב את מצב הניזוק למצבו טרם הנזק. פקודת הנזיקין בניגוד לחוזה הביטוח - אינה כפופה או מוצמדת למחירון.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • תןדה לך
        תודה לך ו | 28/08/2022 09:36

        1. תודה.

        2. אודה להסבר+ הפניה למקור נורמטיבי לפי מה חברת הביטוח חייבת רק עד תקרת לוי יצחק.

        3. לאחר שביטוח שילם רק לפי לוי יצחק, (תבעתי מהביטוח שווי שוק מלא) האם פתוחה בפה יהדרך חתבוע לפי פקודת הנזיקין את הפוגע?

        אודה לתשןבה מנומקת כוללת מקור נורמטיבי

        • המשך שווי רכב
          עו"ד מיטל ירון | 28/08/2022 16:07

          המפקח על הביטוח אישר לחברות הביטוח לשלם לפי מחירון לוי יצחק (כולל הפחתות למשל של בעלים קודמים) בתנאי שהם הודיעו מראש למבוטח לפני עשיית הביטוח שכך שהן נוהגות. אני משערת שאם תבדוק בפוליסה (בדף פרטי הביטוח) תראה שהפוליסה כוללת פסקה על כך.

          ניתן לתבוע את צד שלישי בגין רכיבים שלא שולמו לך על ידי חברת הביטוח כמו השתתפות עצמית והפסד הנחת העדר תביעות. ייתכן שניתן גם לתבוע את ההפרש לגבי שווי הרכב. כפי שכתבתי, התביעה לפי פקודת הנזיקין.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

          • ג
            ג | 31/08/2022 08:06

            תודה לך עו"ד מיטל,

            האם תוכלי להפנות לחוזר - אישור מפקח הביטוח שציינת? (לינק או מספר חוזר)

            איך אוכל לראות- מדובר בפוליסה של פוגע-ג. לא שלי

            • המשך תשובה
              עו"ד מיטל ירון | 31/08/2022 10:05

              בוקר טוב,

              האפשרות לשלם לפי מחירון לוי - יצחק תוך הפחתות לפי בעלים, קילומראז' וכו' היא בחוזה הביטוח בינך לבין המבטחת (לא בפוליסה של צד שלישי).

              חוזר ביטוח 2000/12 ביטוח רכב (רכוש) )- תגמולי ביטוח במקרה של אובדן גמור. יכול לאתר את החוזר באתר של רשות שוק ההון.

              בברכה,

              מיטל ירון, עו"ד
              מנהלת פורום דיני ביטוח
              מנורת המאור 2 תל אביב

              טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

              • אבל השאלה שלי היא כנפגע שאני צד ג
                עודה למענה | 31/08/2022 13:43

                אבל השאלה שלי היא בעניין צד שלישי

                אני לא תובע את המבטחת שלי

                אלא את המבטחת של הפוגע

                אני הוא צד ג

                מכוח מה זכותו להפחית ולשלם רק עד תקרת לוי יצחק

                • המשך תשובה
                  עו"ד מיטל ירון | 31/08/2022 13:46

                  השבתי לשאלתך באריכות בתשובה מיום 26.8, ראה בסעיף 2.

                  בברכה,

                  מיטל ירון, עו"ד
                  מנהלת פורום דיני ביטוח
                  מנורת המאור 2 תל אביב

                  טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

                  • מכוח מה?
                    המשך | 31/08/2022 16:34

                    ראשית תודה לך.

                    התשובה השאירה לי שאלה:

                    הגשתי תביעה למבטחת של הפוגע. כי לפוגע יש ביטוח צד שלישי .

                    המבטחת שילמה לי לפי לוי יצחק משוקלל.

                    ואני תוהה- מכוח איזה מקור נורמטיבי המבטחת משלמת לפי הגבלת התיקרה של לוי יצחק?

                    האם בפוליסה בינה לבין הפוגע של הגבלה שהיא תפצה את הנפגעים ממנו, עד תקרת לוי יצחק ולא יותר?

                    • המשך תשובה
                      עו"ד מיטל ירון | 31/08/2022 16:41

                      לדעתי מבטחת של צד שלישי צריכה לשלם לפי שווי שוק כי הכלל בתביעת נזיקין הוא שצריך להשיב את המצב של הניזוק לקדמותו.

                      אין הוראת חוק ספציפית או חוזר של המפקח.

                      בברכה,

                      מיטל ירון, עו"ד
                      מנהלת פורום דיני ביטוח
                      מנורת המאור 2 תל אביב

                      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

                      • תודה ו
                        תודה ו | 31/08/2022 18:44

                        השאלה הינה

                        האם במסגרת ההסכם בין המבטחת למבוטח

                        מוסכם כי המבטחת תפצה לפי לוי יצחק? האמנם?

                        כי אחרת מכוח מה המבטחת לא משלמת מעבר לסכום זה?

                        נאמר לי ע"י שוכן ביטוח כי ידוע לו כי בהסכם בין מבטחת למבוטח , נקבע כי הפיצוי לצד ג יהיה לפי מחירון. מחירון זה נסוח מעניין- הרי זה לא מחיר שוק.

                        האם זה נכון?

                        ואם כך, אז מהו "מחירון"?