האם התזה של תרסיס K-500 על דלת בית יכולה להיחשב כעבירה פלילית?

  • ריסוס חומר רעיל
    משה | 19/08/2022 17:18

    התזה של תרסיס k500 על דלת ביתי במטרה שאגע בדלת ואפגע הינו בגדר פלילי? על פי החברה המייצרת, מדובר בחומר רעיל העשוי לפגוע גם בגוף וגם בנשימה. האם יש מקום לתביעה ובאיזה סעיף? תודה רבה!

    • האם התזה של תרסיס K-500 על דלת בית יכולה להיחשב כעבירה פלילית?
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/08/2022 09:03

      משה יקר,

      ראשית, כשאתה מעוניין להגיש תלונה במשטרה אינך צריך לשלוט בסעיפי החוק השונים, אלא פשוט לדווח על המקרה והאם יש בידיך ראיות בנוגע לאדם שביצע את העבירה.

      שנית, בחוק העונשין קיימת עבירה בסעיף 336 שעניינה שימוש ברעל מסוכן הקובעת: "הגורם שלא כדין שיפעילו על אדם או שאדם ייקח רעל או דבר מזיק אחר, בכוונה לפגוע בו או בזולתו או להרגיזם, דינו – מאסר שלוש שנים; סיכן בכך את חיי האדם או גרם לו בכך חבלה חמורה, דינו – מאסר ארבע-עשרה שנים".

      לבסוף, כדאי לדעת שניתן להגיש קובלנה פלילית פרטית בנוגע לחלופה הקלה יותר אשר בסעיף 336 לעיל.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי