הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

רישום ילדים שנולדו מתרומת ביצית בהליך פונדקאות

  • הליך רישום
    יעל | 15/08/2022 16:25

    שלום,

    האם קיים בארץ נוהל מסודר לשם רישום ילדים אשר נולדו תוך כדי שימוש בתרומת ביציות על ידי אם פונדקאית?

    • רישום ילדים שנולדו מתרומת ביצית בהליך פונדקאות

      יעל שלום,

      בישראל תקנות המסדירות הולדת ילוד מתרומת ביצית, בין אם באמצעות אם נושאת - פונדקאית ובין אם לא.

      הולדת ילוד מתרומת ביצית נרשמת במרשם הילודים.

      למידע נוסף ראי חוזר מינהל רפואה מס' 46/2011 מיום 01.12.2011

      כמו כן, יש חובת רישום ילוד שנולד מהליך פונדקאות וזאת על פי תקנות הסכמים לנשיאת עוברים (אישור הסכם ומעמד היילוד) (רישום בפנקס), תשנ"ח-1998.

      רובם המוחלט של הצדדים להסכמים לנשיאת עוברים אינם מתעניינים ברישומים אלו.

      אשמח אם תשתפי אותי מעט - כך אוכל לסייע לך יותר.

      בהצלחה

      בברכה,

      מיכל פנקל, עו"ד
      מנהלת פורום פונדקאות

      מנחם בגין 132, תל אביב (מגדלי עזריאלי)
      טלפון: 054-5671303 ; מייל: law@fenakel.com