האם אזרח ישראלי יכול להגיש תלונה במדינה זרה?

  • האם אזרח ישראלי יכול להתלונן במשטרת ארהב במקרה הבא
    מירית | 16/08/2022 09:26

    האם אזרח ישראלי ללא אזרחות אמריקאית, שיש לו עסק לממכר מוצרים באינטרנט דרך אמזון, יכול להגיש תלונה במשטרת ארה"ב, ככל שיש לו עילה לכך כנגד אמזון?

    תודה רבה

    • האם אזרח ישראלי יכול להגיש תלונה במדינה זרה?
      עו"ד אמיר מורשתי | 17/08/2022 17:27

      מירית יקרה, איני מכיר אמנם את הדין הפלילי בארה"ב- אך למיטב ידיעתי, בנושא זה כפי שנהוג בארץ, אין מניעה להגיש תלונה בגין מעשים פליליים שנעברו ע"י חברה אמריקאית או אזרח אמריקאי כלפיך ללא קשר לשאלת האזרחות שלך. בדיוק כפי שכל תייר בישראל אשר עוברים כלפיו עבירה פלילית יכול להגיש תלונתו במשטרה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי