הבנק הגיע להסדר עם אחד מהשותפים לחשבון - מותר ?

  • שאלה דחופה
    חלי | 09/08/2022 15:01

    רקע:

    בני זוג פרודים בחשבון משותף ניהל האיש את העסק על שמו. החשבון מוקפא.

    יש מחלוקת בין האיש לאישה לגבי מי צריך לשאת בתשלום יתרת המינוס בחשבון ומי צריך לפרוע את ההלוואות שלקח האיש. האשה טוענת כנגד האיש בביהמש למשפחה בעניין.

    שאלה:

    במצב שתואר בו בני הזוג חבים לבנק ביחד ולחוד לגבי המינוס בחשבון המשותף והמוקפא, האם הבנק יכול ורשאי למחול לאיש על חלק מהמינוס ללא קבלת אישור האשה ? או שבגין מחילה לאיש על חלק מהמינוס האשה יכולה לטעון בעניין שהיא לא תשלם את החלק שמחלו לאיש?

    כי הבנק לא יכול להחליט מי מבני הזוג ישלם מה , במצב בו הזוג פרוד והאשה שטוענת שהמינוס נגרם בגלל הפרוד והיא לא צריכה להשתתף בו, לא אישרה למחול לאיש?

    האם זו טענה נכונה מצד האשה בנסיבות? מה האשה יכולה לטעון כנגד מחילת הבנק לפרוד על חלק מהמינוס? מבלי לאשר זאת מולה קודם?

    תודה רבה

    • הבנק הגיע להסדר עם אחד מהשותפים לחשבון - מותר ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 09/08/2022 18:53

      שלום רב,

      התשובה חיובית.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il