ביצוע שמאות לפי מחירון יצחק לוי

  • שמאי גרם לי נזק בשמאות
    שואל | 07/08/2022 17:26

    הזמנתי דוח משמאי רכב עבור תביעה לביטוח בגין רכב שנגרם לא נזק מוחלט- טוטאלוס

    השמאי ערך דוח מבוסס על לוי יצחק[

    יש לי הוכחות רבות שהמחירון לוי יצחק לא משקף את מחירו ש להרכב בשוק

    אני סבור שהשמאי גרם לי נזק כי בסוף מתבססים על הדוח שהוא מסר.

    האם השמאי רשאי להכין דוח רק לפי מחירון לוי יצחק?

    במצב כזה מי צריך דוח שמאי בכלל- גם אני יכול לבד לעיין במחירון לוי יצחק ולערוך התאמה לנתונים של הרכב שלי במחירון באפליקציה.

    מה עושים בעניין הנזק שגרם לי השמאי? האם השמאי יכול להתחברא תחת מטריית מחירון לוי יצחק?

    • ביצוע שמאות לפי מחירון יצחק לוי
      עו"ד גיל קראוס | 11/08/2022 18:02

      שלום רב,

      בעיקרון השמאות מתבצעת לפי המחירונים המקובלים בשוק ומחירון יצחק לוי הוא המוביל בעניין. בדרך כלל גם בפוליסת הביטוח מצוין שהחישוב הוא לפי המחירון.

      לכן אני בספק אם תוכל לנהל הליך של תביעת רשלנות נגד שמאי שערך את חוות הדעת לפי המחירון המקובל.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il