חישוב שווי רכב בפוליסת ביטוח

  • האם מבטח יכול לשלם רק לפי שמאות לוי יצחק
    שי | 04/08/2022 10:50

    פגעתי ברכב ונגרם לו נזק וירד מהכביש - טוטאלוס.

    הביטוח שלי שילם לו לפי שמאות לוי יצחק.

    מחיק השוק של הרכב גבוה יותר

    הנפגע תובע ממני את ההפרש.

    האם יש למבטח זכות להגביל שווי הפיצוי לפי תקרת לוי יצחק בלבד? לפי מה בכלל נקבע שלוי יצחק יהיה ה"מילה האחרונה" אם בכלל? אודה להפניה חוקית.

    (השאלה היא לא על פרוצדורות משפטיות והשאלה היא לא אם לצרף את הביטוח לתביעה.)

    • חישוב שווי רכב בפוליסת ביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 09/08/2022 09:46

      בוקר טוב,

      בפוליסות מכפיפים את חישוב שווי הרכב למחירונים הידועים בשוק ובדרך כלל למחירון יצחק לוי המקובל.

      לכן, ככל הנראה שילמה חברת הביטוח בהתאם לפוליסה וככל ואכן כך הרי שלא מוטלת עליה חובה לשלם תשלומים נוספים.

      בהערת אגב אציין כי אם התביעה נגדך היא רק בגין עלות הרכב לפי שווי השוק ולא לפי המחירון, אני בספק אם קיימת עילת תביעה ויכול להיות שכדאי לשקול להגיש בקשה לסילוק התביעה על הסף בטענה שהוא כבר קיבל את מלוא הנזק, כי גם בתי המשפט עושים כעיקרון את החישוב לפי המחירונים המקובלים בשוק.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il