נכות רפואית במסגרת של תאונת דרכים ותאונת עבודה

  • תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה
    משה | 02/08/2022 21:21

    שלום רב,

    האם בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה יש חובה להגיש תביעה לנכות מעבודה בביטוח הלאומי ?

    או שאפשר לדלג על זה ? אני יודע שהוועדות של הביטוח הלאומי קובעות הרבה פחות מאשר מומחה בית המשפט. לכן אני לא רוצה להגיש לביטוח הלאומי.

    תודה מראש

    משה

    • נכות רפואית במסגרת של תאונת דרכים ותאונת עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 03/08/2022 15:30

      שלום רב,

      יש חובה כעיקרון למצות את הזכויות במוסד לביטוח לאומי, השאלה מתי עושים זאת.

      אסביר - לפי התקנות, יש מעין "מירוץ" בעניין קביעת הנכות - אם מומחי בית המשפט קבעו נכות לפני שוועדה רפואית של ביטוח לאומי קבעה, אז בעיקרון הנכות של מומחי בית המשפט מחייבת ואם הפוך אז הנכות שקבע ביטוח לאומי מחייבת.

      ישנם מקרים שבהם מגישים קודם כל את התביעה לבית המשפט ונבדקים על ידי מומחים מטעם בית המשפט, ורק לאחר השלמת חוות הדעת מגישים את תביעת הנכות לביטוח לאומי.

      יחד עם זאת, כל מקרה הוא לגופו, יש לבחון את הדברים היטב ובין היתר כדאי לשים לב שאיחור בהגשת התביעה לביטוח לאומי עשוי לפגוע לעיתים בזכויות מסוימות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il