שאלה בנוגע לעבירות מרמה בהיקף כספי נמוך

  • עוקץ
    אלי | 28/07/2022 08:53

    האם החוק פועל נגד אבירות מרמה קטנות?

    חיפשתי מישהו שטס לחול כדי שיעביר מסמכים לעורך דין שלי שם. מישהו שאני לא מכיר פנב אליי בטענה שטס לשם עוד כמה ימים ושיוכל לעשות זאת. הבטחתי לו שאשלם לו על זה. נפגשנו והבאתי לו 250 שח ואת המסמכים.

    הוא נעלם לכמה ימים ואז שלח לי הודעה כביכול מחול שלקחו לו את המסמכים במשמר הגבול והחזיקו אותו שם כמה ימים.

    התקשרתי למשמר הגבול ודבר כזה לא היה ואף אחד בשם שלו (לפחות השם שהופיע בפייסבוק) לא נכנס למדינה.

    דיברתי איתו על זה והוא הבטיח לשלוח לי אישור מהם שלקחו את המסמכים ונעלם.

    אני יודע שיש לו 2 מספרי טלפון.

    אישתי פנתה אליו לאחר שבועיים לטלפון השני במטרה לבדוק אותו. אמרה לו שמחפשת מישהו שטס למדינה אחרת כדי להעביר לאח שלה תרופות. והוא אמר לה שחבר שלה טס והוא יעשה את זה בתנאי שהוא יקנה לה את התרופות כדי לדעת מה הוא מעביר (הוא רוצה את הכסף).

    הוא הביא לה את המספר הטלפון השני שלו שדרכו דיבר איתי בזמנו. כמובן שזה לא חבר שלו זה הוא.

    מה אני יכול לעשות בהתאם לחוק? האם אני יכול לקבוע איתו פגישה ולהביא משטרה? האם זה יתן משהו? האם זה ששיקרתי לו לגבי התרופות ובמקום אישתי אני יבוא זה יעבוד נגדי במשטרה?

    רוצה לציין שלפני שבועיים הגשתי תלונה ומאז לא שמעתי מהם אבל גם לא היה לי הרבה מידע עליו עכשיו אני יכול ממש להסיא את השוטרים אליו

    • שאלה בנוגע לעבירות מרמה בהיקף כספי נמוך
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/08/2022 10:05

      אלי יקר, ראשית חוק העונשין חל גם על עבירות קלות ובכללן עבירות מרמה בהיקף כספי נמוך- יחד עם זאת, ככל שמדובר באירוע נקודתי אחד, ייתכן והתיק ייסגר בהעדר עניין לציבור. במקרה שאתה מתאר, כנראה מדובר בשיטת עבודה של הנוכל וכדאי מאוד לעדכן את המשטרה בנושא כולל באפשרות לתפוס אותו . מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי