צירוף צד שלישי לתביעה בדיני משפחה

  • ס' 6 ו לחוק בית משפט למשפחה
    עילאי | 26/07/2022 22:16

    תובע זכויות בנכס מבת זוג

    יש צד שלישי שיש לו טענו תעל הנכס

    אני סבור לצרפו לפי ס' 6 ו לחוק בית משפט למשפחה.

    האם מגישים בקשה לצרפו?

    או ניתן לצרפו כנתבע כבר בכתב התביעה ולנמק?

     מה מציעים ומה מקובל?

    ואז איך ניתן למחוק טענות מאוד משפחתיות כדי לא לחשוף בפניו אלא את המעט הנדרש?

    • צירוף צד שלישי לתביעה בדיני משפחה
      עו"ד אורית אוחנה | 31/07/2022 10:09

      שלום עילאי,

      עלייך להגיש בקשה לצרף את הצד השלישי לתביעה ולנמק מדוע נדרשת מעורבותו לבירור התובענה וההכרעה בסכסוך. אם ביהמ"ש יסבור כי נדרשת נוכחותו וזו עולה על הפגיעה בו בעקבות צירופו לסכסוך שהוא אינו חלק ממנו - אז יצרפו. במידה ויצורף,  בכתבי הטענות שיחשפו בפניו יש להשחיר פרטים חסויים שאינם קשורים לעניינו.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • המשך
        המשך | 31/07/2022 13:34

        לא ההבנתי אם לרשום את צד ג כנתבע בכתב התביעה?

        או להגיש בקשה נפרדת לפני גשת התביעה? או אחרי הגשת התביעה?

        ואז \להגיש כתב תביעה מתוקן
        לא עדיך להגיש כתב תביעה לצרף אותו כנתבע

        ולפרט בכתב התביעה למה הוא מצורף? או אולי לצרף בקשה נפרדת עם נימוקים לצירפו?

        • המשך
          עו"ד אורית אוחנה | 31/07/2022 14:56

          קודם להגיש בקשה  לצרפו. אם תאושר, אז לכלול אותו בכתב התביעה.

          בברכה,

          אורית אוחנה, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          רחוב ארז 18, הסוללים
          טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

          • ? טרם הבנתי
            ? | 31/07/2022 15:45

            ואז להגיש כתב תביעה מתוקן?

            נשמע מסורבל.

            אין דרך יותר פשוטה?

            למה בעצם לא לצרפו בכתב התביעה ישר?

            • המשך
              עו"ד אורית אוחנה | 01/08/2022 13:06

              מכיוון שאלו דיונים המתקיימים בדלתיים סגורות, ביהמ"ש מאשר במשורה צירוף צד ג'. בנוסף, ביהמ"ש צריך לשקול כי התועלת בצירופו עולה על הנזק שעלול להיגרם לו. אם תקבל אישור והגשת כבר כתב תביעה, אז מעתה מה שתגיש ורלוונטי לגביו, תשחיר את החלקים החסויים שאינם עניינו.

              בברכה,

              אורית אוחנה, עו"ד
              מנהלת פורום דיני משפחה

              רחוב ארז 18, הסוללים
              טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com