שיעור ניכויי הביטוח הלאומי שמדובר במספר תובעים

  • ניכויים
    אלי | 25/07/2022 14:27

    שלום רב, בתביעת נזקי גוף היו שני הנתבעים. עם אחד מהם התובע הגיע לפשרה שקבלה תוקף של פס"ד. עבור הנתבע השני שסירב להיות צד בפשרה, התקבל פס"ד כך שמחלק אחריותם הנתבעים בנזקו התובע כ-50% על כל אחד.

    השאלה היא מה גובה ניכויים תגמולי מל"ל בפס"ד שניתן עבור רק נתבע אחד - האם ניכויים הינם במלואם, או רק לפי 50% לפי שיעור אחריותו הנתבע השני (אולי באור שהוא גם שילם תשלומים למל"ל במגביל לנתבע הראשון)?

    תודה רבה

    • שיעור ניכויי הביטוח הלאומי שמדובר במספר תובעים
      עו"ד גיל קראוס | 28/07/2022 15:36

      שלום רב,

      מדובר בשאלה מורכבת.

      להערכתי צריך לחבר את הסכומים שהתקבלו מ - 2 הנתבעים ואז לבצע קיזוז של מלוא תגמולי הביטוח הלאומי ולפי זה לעשות את החישוב כמה הנתבע שקיבל נגדו פסק דין צריך לשלם.

      אבל צריך לראות את פסק הדין ויתר המסמכים בתיק כדי להשיב על השאלה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il