הוכחת עשיית צוואה

  • שאלה בקשר לצוואה - שכחתי להוסיף משהו בבקשה 2
    דני | 21/07/2022 02:29

    כותב הצוואה יכול לבקש מבית המשפט שישלח את הצוואה שהוא ( כותב הצוואה ) כתב מהכתובת אימייל הרשמית שלו   ( של בית המשפט שמופיע באתר האינטרנט הרשמי של בית המשפט ) לתיבת אימייל של כותב הצוואה נכון?

    במידה והתשובה של השאלה הזאת היא לא , אז אני רוצה לשאול בבקשה איך כותב הצוואה יכול להוכיח לבן אדם זר מסויים שהצוואה שהוא ( כותב הצוואה ) כתב היא אמיתית והכסף שלו באמת ילך למקומות שכתוב בצוואה הזאת?

    תודה מראש.

    • הוכחת עשיית צוואה
      עו"ד רוית טוב-לי | 21/07/2022 12:22

      דני, שוב שלום,

      הצוואה לא אמורה להיות בבית המשפט במהלך חייו של המוריש. כנראה אתה מתכוון לרשם לענייני ירושה במקרה שהמצווה הפקיד אצלו את הצוואה. הרשם לענייני ירושה לא שולח מיילים לבקשת מוריש, אבל הוא שולח לו אישור על הפקדת הצוואה. עם זאת, אישור זה לא כולל את הצוואה עצמה, שהוראותיה חסויות בחיי המוריש.

      כותב הצוואה לא צריך להוכיח משהו למישהו, ואפילו אם הוא היה רוצה, אסור לו לעשות עיסקאות בירושה (למשל: אני מוריש לך בתנאי שתטפל בי). אפילו אם המצווה כן היה "מוכיח" למישהו שהוא ערך צוואה מסויימת לטובת אדם או גוף מסויימים, הדבר חסר ערך, כי למחרת המצווה יכול לערוך צוואה חדשה, שהוראותיה סותרות. תמיד הצוואה שתקויים תהיה האחרונה, בהנחה שהיא נערכה כדין, גם אם נערכה יומיים לפני הפטירה.

      לסיכום, לא ניתן להוכיח, לא ניתן להתחייב, ומי שמסתמך על כספים שיגיעו לו מירושה של אדם - שם כספו על קרן הצבי.

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il