הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

בנוסף

  • אבא שרוצה להוציא את בנו מהמשק
    אמיר | 15/07/2022 17:45

    שלום

    אבא שלי לא בנאדם שפוי, כרגע נמצא בבדיקה פסיכיאטרית ואמא שלי לא גרה במשק ולמיטב ידיעתי אין לה שום זכות במשק, הגישה תביעה והפסידה.

    יש איזה עורך דין "מוכר" בסביבה של המושב שאמר ששני פגישות ואני בחוץ. כך לטענתו של עורך הדין שייצג מישהו אחר במושב, לא אותי. הוא גובה 3,000 שח.

    נכנסתי למשק של אבא שלי בהסכמתו, אבא שלי התחיל להזות שאני עושה לו נזקים מגוחכים במשק.

    הוא הגיש תלונה במשטרה וקיבלתי הרחקה לשבוע. לאחר מספר שבועות הוא הגיש צו הגנה במעמד צד אחד. ביום חמישי האחרון היה לנו משפט שבו אבא שלי טען שמעולם לא איימתי עליו וגם השופט ראה שהוא משקר

    עכשיו אבא שלי רוצה לפנות אותי מהמשק על לא עוול בכפי, השקעתי בערך 150,000 שח בהקמת יחידת דיור וגם מתוך הבטחה של אבא שלי שאוכל לחיות פה תמיד.

    היום אני גרוש פלוס שניים ואין לי לאן ללכת.

    אמרו לי אנשים שאם אין לי קבלות אז מבחינת בית המשפט אין לי שום הוכחה.

    אותי באופן אישי זה לא מעניין, השקעתי הרבה מאוד כסף. אם ידעתי שזו כוונתו הייתי יכול לקנות בית נייד כמו קרוואן בית.

    בנוסף אני גר במקום שהיה לול עופות בעבר.

    אמרו לי לחכות לכתב תביעה ורק אז לפנות לעורך דין.

    אם אבא שלי ירצה להתחיל הליכים נגדי בכוונתי לדרוש את הכסף שהשקעתי (לא מעניין אותי שזה לכאורה במקום שכירות מכיוון שהמקום לא היה ראוי למחייה). בנוסף חשבתי להגיש תביעה של נזיקין/לשון הרע בגין הגשת התלונה השקרית ו-2 צווי הרחקה שקריים. אבל אגיש תביעת נזיקין רק אם הוא יתחיל הליכים להוצאתי מהמשק.

    מה דעתך? האם זה באמת כזה פשוט לפנות אותי מהבית?

    החלטתי שאם מוציאים אותי מהבית אני מגיש צילומים על חריגות בנייה, שימוש חורג וכל דבר חוקי שיעלה בידי

    אשמח לשמוע מה דעתך בנושא, לפחות הכוונה מינימלית.

    אגב, לפני מספר שנים הייתי אצלך בפגישה ייעוץ על נושא אחר במשק

    • בנוסף
      אמיר | 16/07/2022 09:37

      הוא טען בבקשה שלו לקבלת צו הגנה במעמד אחד "כשהוא חזר אלי היה במצב של מצוקה וקיבלתי אותו"

      האם הציטוט הזה יכול למעשה לתת תוקף לכך שההבטחה שלו לכך שקיבל אותי לגור במשק, היא למעשה לכל הזמן?

      הוא לא טען שקיבל אותי רק לתקופה מסוימת וגם אין שום חוזה ביננו.

      למעשה הוא הבטיח לי לגור שם כל הזמן כדי שאוכל להביא ילדים, וכך גם היה. היום אני גרוש פלוס שניים

      • האם ניתן לפנות אותי מהמשק במידה והשקעתי בו?
        עו"ד יעל פרי | 19/07/2022 11:10

        אמיר שלום,

        במידה ואביך יגיש תביעת פינוי לבית המשפט, יהא עליך להוכיח שניתנה לך התחייבות לאפשר לך להתגורר במשק לתקופה לה אתה טוען.

        במידה ואין בידך חוזה ו/או מסמך ו/או ראיה חיצונית לתמוך בטענותיך הרי שהוכחת טענותיך יתבססו על עדותך בלבד ובית המשפט יצטרך להכריע האם גרסתך אמינה עליו.

        עצם ההשקעות שלך במשק אינן מקנות לך זכות אחיזה במשק במידה ותפונה מהמשק הרי שתוכל לדרוש החזר של השקעותיך במשק- השקעות אשר גם אותם תצטרך להוכיח. (ניתן להוכיח בדרכים נוספות מלבד קבלות)

        במידה ואביך אינו כשיר מבחינה קוגנטיבית הרי שהכשרות שלו לנהל הליכים משפטיים ו/או להעיד בנוגע לטענותיו כנגדך מוטלות בספק

        המלצתי היא כי לא תעשה בשלב זה דבר , המתן לראות האם אביך יגיש כנגדך תביעת פינוי או לא.

        פעל לקידום אבחון מצבו הקוגנטיבי של אביך ושקול להעמיד מצלמות שיוכיחו כי הטענות של אביך מקורן בדמיונו בלבד.

        בברכה,

        יעל פרי, עו"ד
        מנהלת פורום אגודות שיתופיות
        מגדלי עזריאלי, ת"א
        טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il

        • תודה רבה על המענה  לת
          אמיר | 19/07/2022 11:38