אשתי ואני נפרדנו - כיצד אוכל לראות את הילדה?

  • ראיית הילדה
    יצחק | 13/07/2022 14:08

    שלום.

    רציתי לדעת לגבי ראייה של הילדה שלי.

    אני נשוי כשנתיים ויש לי ילדה בת 9 חודשים ואישתי בהריון עם תאומים.מהרגע הראשון לנישואים לא הס תדרנו מכיוון שיש לה אובססיה אלי והיא סובלת מחרדות וברגע של מריבה היא מתנהגת מוזר ועושה דברים לא הגיוניים, אני מרגיש חנוק ושהחופש נילקח ממני.אני כל הזמן מנסהלרצות אותה אבל כלום לא עוזר, החלטנו שהיא תלך לטיפול .הטיפול אצל מטפלת ריגשית לא עזר .אנחנו כל הזמן נפרדים לכמה שבועות,היא מתחננת שנחזור והיא תשתנה אך מהר מאוד היא חוזרת להתנהגות שלה , הרגשתי שאני לא יכול יותר להכיל את זה והסעתי אותה להוריה ואמרתי עד שהיא לא תלך לפסיכייטר ויהיה לי אישור ממנו שאני יכול לחיות איתה אנחנו לא נגור ביחד.אני רוצה לציין שבזמן שהיא מתנהגת כך אני מנסה להיות סבלני אך היא מוציאה אותי מהכלים ואני מתחיל לצעוק עליה.אף פעם לא הרמתי עליה יד.כעת היא אצל הוריה עם הילדה ובגלל שאמרתי שאני לא אגור איתה עד שתלך לטיפול אז גם היא אמרה שהיא לא תחזור עד שאפסיק לצעוק עליה.אני רוצה לראות את הילדה בשיחת וידאו והיא לא רוצה לתת לי .במקום זה היא שולחת לי הקלטות שהיא הקליטה אותי כשצעקתי עליה (כמובן שהיא דאגה להקליט רק אותי ולא את כל המריבה מההתחלה)

    רציתי לשאול מה ניתן לעשות כדי שהיא תיתן לי לראות הילדה .

    ובמידה וניתגרש איך ניתן להפחית את דמי המזונות כי אני אברך או להמנע מהם , כי אני לא בטוח שהיא יכולה לגדל את הילדים בגלל מצבה הבריאותי.

    • אשתי ואני נפרדנו - כיצד אוכל לראות את הילדה?
      עו"ד אורית אוחנה | 20/07/2022 17:26

      שלום יצחק,

      ראשית, אני ממליצה גם לך לתעד בהקלטות את השיחות איתה, את ההתפרצויות שלה ואת התנגדותה לאפשר לך לראות את הילדה. אתה יכול לפתוח הליך יישוב סכסוך בבימ"ש לענייני משפחה באזור מגוריכם, אשר יפנה אתכם ליחידת הסיוע. שם מתקיימות פגישות עם עו"ס, בהן מנסים לפתור את הסכסוך מבלי לערב את ביהמ"ש. אולי תצליחו להגיע להסכם ולפתור את הבעיות בדרכי שלום. במידה ולא, תוכל במהלך הליך זה להגיש בקשה לסעד דחוף בעניין הסדרי שהייה עם הילדה. לאחר מכן, כשתיגמר תקופת עיכוב ההליכים של יישוב הסכסוך, תוכל להגיש תביעות בביהמ"ש. לעניין מזונות - לא ניתן לענות על שאלתך בפורום זה, מכיוון שמזונות תלויים בפרמטרים שונים, כולל חלוקת זמניי השהות. בכל אופן, אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד לדיני משפחה שינחה אותך כיצד להתנהל נכון.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com