שאלתך מורכבת - אנא פני לייעוץ משפטי

  • ביטול צו משמורת ואפשרות לביטול רישיון אמנה
    אנונימית | 12/07/2022 10:48

    שלום רב,

    שלוש בנותיי נלקחו ממני לאמנת סבים לפני חמש שנים בעקבות משבר. מעולם לפני לכן לא הייתה עילה לכך, למרות שהייתי בקשר עם שרותי הרווחה (מיוזמתי, ובעיקר שיחות שבועיות).

    אחרי שנה אחת באמנה הבת הקטנה חזרה אלי. אני מגדלת אותה מזה ארבע שנים. בשנה האחרונה אני מתגוררת בחול. מגמת הרווחה הייתה להחזיר את שתי בנותי עוד לפני יותר משנה. הם חזרו בהם לאחר שגילו שאני עוברת לחול. הבטיחו שימליצו על החזרת שתי הבנות הגדולות לאחר שאוכיח התאקלמות. כך עשיתי. סיפקתי שלל חוות דעת והוכחות.

    בדיון שהתקיים לא מזמן, סבי האמנה באופן חריג הורשו להיות נוכחים בחלק מהזמן ועורכת דין פרטית המייצגת אותם הופיעה לכל אורך הדיון. הם העלו טענות מסוכנות לגבי, טענות שאין מתיישבות עם המסמכים והעובדות וחווד הדעת שסיפקתי מגורמים שונים. הם כמעט לא בקשר איתי  לאורך שנים רבות, ובטח לא בזמן שהותי בדנמרק.

    כך שגם טענותיהם וגם טענות האופוטרופוס בדבר אי כשירותי והתנהלות בעייתית שלי, לא נשענות על דבר, למעט עובדות וטענות מעוותות, בחלקן הגדול הוזן על ידי הסבים, שבזמנו שירתו אותה בהוצאת הבנות.

    כל נושא הוצאת בנותיי מחזקתי, גם הוא שערורייתי בעיני, וכמובן אם היו לי האמצעים הכספיים והייתי יכולה להיעזר בעורך דין פרטי, אני משערת שלא הייתי מגיעה למצב זה ובנותיי לא היו חוות, בייחוד ביתי הקטנה, טראומה כה גדולה. הופעלו עלי בזמנו הרבה לחצים ומניפולציות והפחדות כדי שאחתום על העברתן לאמנה.

    כעת סבי האמנה עומדים להגיד בקשה לבית משפט לענייני משפחה כדי שיכריז על בנותיי הגדולות כקטינות נזקקות ולקבל אופוטרופוסות עליהם. השופטת נתנה להם ארכה עד סוף החודש כדי להגיש בקשה זו, ואחרת בנותיי חוזרות אלי. ככל הנראה הם מתכוונים להגיש בקשה זו (בקשה שנדחתה באותו דין בבית המשפט לנוער).

    הם עושים צעד זה בניגוד להמלצת הרווחה להפסקת צו המשמורת, אבל בתמיכה של עו"ד דין פרטית ואופוטרופוס לדין, שגם תומך בהם. ושוב, אין שום פרט או עובדה המצביעות על התנהלות בעייתית שלי. מה שכן, הם דאגו להוציאו דוחות פסיכודיאגנוסטים. אחד מהדוחות מצביע על מצב נפשי של אחת הבנות וגם מצב שברירי של השנייה. וזה משמש עילה עבורם למנוע את חזרת הבנות אלי תוך התראה שלא יוכלו לעמוד בקשיי מעבר למדינה חדשה.

    אני טוענת שכאשר בחמש שנים, חלה הדרדרות נפשית חמורה, בייחוד של אחת הבנות (לאורך כל שנותן באמנה התרעתי על כך אך ללא הועיל), יש להטיל ספק בדבר כשירות הסבים כמשפחת אמנה (שניהם מתקרבים לשנות השמונים שלהם, ולא ברור מדוע יש התעקשות להמשיך ולבסס את היותם משפחת אמנה, כשברור שבראייה עתידית צריך לבסס קשר איתי), אבל השימוש שנעשה בדבר מצבן הנפשי (מדובר בדוחות שהוצאו בחופזה לקראת הועדה האחרונה שדנה בחזרתן אלי). אני גם טוענת והיה ומצבן הנפשי כה קשה, דוחות פסיכודיאגנוסטים שכאלה היו צריכים להיערך ללא קשר לשאלת חזרתן אלי, אלא מעצם מצבן הנפשי הקשה. מה שכמובן לא נעשה ומעלה בשאלה את כוונת יוזמי הדוחות.

    כתבתי באריכות, ולמעשה זה רק קצה המזלג.

    אני מיוצגת על ידי הסיוע המשפטי. אני באמצעותי לשלם לעורך דין פרטי. הסבים מנצלים את מעמדם הכלכלי כדי לטרפד את חזרת בנותיי אלי.

    מה אני יכולה לעשות כדי לבטל את היותם משפחת אמנה, כאשר ברור, שעוד משלב היותם משפחת אמנה, לא הכירו בי כאמא הטבעית של הבנות ומתנגדים לחזרתן אלי בכל שלב, ללא קשר למקום מגוריי. הרווחה והאמנה לא היו מוכנים לפעול בנדון כל השנים, ורק הרגיעו אותי ואמרו, ש"עובדים איתם על זה ולא פשוט לשנות את דעתם". בעת שנלקחו הבנות, גם הרגיעו אותי שהן יחזרו תוך זמן קצר והכל תלוי בתפקודי. אז בת אחת כאמור חזרה תוך שנה ולאחר חזרתה כל הזמן אמרו לי "חכי עד שתתחזקי". כעת אחת הטענות שחוזרות, שהבנות כבר זמן רב אצל הסבים, וזאת משמשת כטענה להמשיך השארותן (כל עוד הרווחה לא רצתה להחזיר אותן, הטעון הזה היה בסיס, שיש שיגרה אצל הסבים). ישנו שמעט זמן או יותר מידי זמן, אלו שני טעונים שהיו תקפים כל העת לאי החזרת בנותיי ובעצם יצרו מצב שאין כל  אפשרות שבנותיי יחזרו אלי בשלב כלשהו. כעת, כשהרווחה סוף  סוף ממליצה על חזרתם. כל מיני עיוותים וניפוחים והקצנות, שהרווחה בעצמה דאגה לעשות, הם אלו שמשמשים מקור כדי להמשיך ולטעון למסוכנותי כביכול כלפי הבנות. טענה שלא עומדת עם שום מסמך או חווד דעת של השנה האחרונה, ובטח שלא עם כל מקור אחר.

    ודבר נוסף, בת אחת סובלת מאד בבית האמנה וכבר ברחה מביתם יותר מפעם אחת. משום מה התנהלותם הבעייתית, למרות הכרת הרווחה בכך, מעולם לא גרמה להם לפעולה דרסטית. בזמן הקורונה, איימו עליהם שהבנות תחזורנה אלי בגלל התנהלות מאד בעייתית מצידם. אך זהו. למעשה כל החמש שנים , הרווחה והאמנה "חיים בשלום" עם זה שהסבים מצהירים שאני לא האמא האמיתית והם ההורים האמיתיים ועל הבנות לשהותת עמם ללא כל קשר להחלטה חיצונית.

    אני לא מבינה כיצד מראש איפשרו את היותם משפחת אמנה. ובטח לא עכשיו, כשיש המלצה של הרווחה שהבנות תחזרונה אלי והם  נלחמים בה.

    אשמח אם לאחד מעורכי הדין המלומדים בו, יש עיצה מועילה עבורי.

    • שאלתך מורכבת - אנא פני לייעוץ משפטי
      עו"ד אורית אוחנה | 20/07/2022 17:04

      שלום,

      למרבה הצער, שאלתך מורכבת ומלאה פרטים. לא ניתן להשיב עליה במסגרת הפורום. הפורום נועד לתת מענה לשאלות נקודתיות. אנא פני לייעוץ עו"ד או לחלופין לסיוע המשפטי.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com