שווי ערך דירת ירושה באיזון בין יורשים

  • שווי ערך דירה שניתנה בירושה לשני אחים יורשחים
    נורה | 11/07/2022 19:32

    שלום לעו"ד הנכבדים,

    שאלתי כזאת: שמי נורה בת 51 מירושלים יש לי אח בן 49 ושנינו ירשנו את הדירה שבה התגוררו הורינו למעלה מ50 שנה. לשם איזון בין יורשים הזמנו שמאות לדירה אך השמאות התבצעה לפני למעלה משנה וחצי וגם כך הייתה די נמוכה. אחי החליט שהוא יקנה ממני את חלקי בדירה אך עד עצם היום הזה לא הועבר תשלום למרות שההסכם נחתם לפני שנה וחצי. היות ומחירי הדירות בכל הארץ עלו ב20% שאלתי היות והתשלום מאחי טרם הועבר אליי (כי העו"ד שטיפל בעניין אמר לא להעביר כסף עד שהדירה לא תעבור בטאבו ע"ש אחי) האם אחי צריך להעביר לי את חלקי לפי השווי שנקבע בשמאות של הדירה מלפני שנה וחצי?  או לפי השווי המעודכן קרי 20% תוספת על השווי שמצטיין בשמאות מלפני שנה וחצי. המון תודה מראש!

    נורה מירושלים

    • שווי ערך דירת ירושה באיזון בין יורשים
      עו"ד רוית טוב-לי | 21/07/2022 11:44

      נורה, שלום,

      משאלתך לא ברור מה בדיוק עשיתם... האם נחתם ביניכם הסכם בין יורשים? האם נחתמו ביניכם מסמכי מכר? לא ניתן לתת תשובה מושכלת מבלי לעיין במסמכים ובהסכמות ביניכם.

      בגדול ניתן לומר שאם נחתם בינכם הסכם הקובע שערך חלקך בדירה ייקבע לפי השמאות, את "נעולה" על אותו המספר, ויכולה רק לנקוט בהליכי גביה ומקסימום לדרוש שערוך של החוב (גם זה תלוי בתנאי הסיכום ביניכם). אם לא נקבע הסדר סופי, ייתכן שאת בהחלט יכולה לעמוד על עדכון סכום השמאות ואולי אפילו לחזור בך מהעיסקה.

      אני ממליצה שלא תחתמי על מאום, לא תבקשי מאום ולא תסכימי למאום, מבלי להגיע לפגישת ייעוץ במשרד עורך דין מנוסה ואמין, שידע למקסם את זכויותייך, מבלי לחשוף אותך לטענות בגין הפרת הסכם. פעולותייך הבאות יכולות להיות שוות לך הרבה כסף.

      בהצלחה!

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il