ביטוח אובדן כושר עבודה שלא הופקדו ההפרשות הנדרשות

  • ביטוח אובדן כושר
    עמי | 09/07/2022 21:02

    יש לי קופת פנסיה ובה ביטוח אובדן כושר עבודה ונכות

    נפגעתי בתאונה לפני שנתיים ומאז לא עובד כי אבדתי כושר עבודה.

    הפוליסה שלי לא פעילה מפאת שאיני עובד ואין הפקדות.

    1. האם בנסיבות ניתן לתבוע בגין התאונה של לפני שנתיים, אשר גרם לי לאובדן כושר.

    2. באיזה חוק/ תקנות / נהלים ניתן לראות כללים אלו?

    • ביטוח אובדן כושר עבודה שלא הופקדו ההפרשות הנדרשות
      עו"ד גיל קראוס | 10/07/2022 15:43

      שלום רב,

      צריך לבחון את המסמכים אצלך ספציפית, אבל בעיקרון אם מדובר בקרן פנסיה ובמשך תקופה של למעלה מ - 5 חודשים לא הופרשו הפרשות, אז יכול להיות שלפי תקנון הקרן תיאלץ לעבור הצהרת בריאות חדשה ואז זו בעיה.

      מצד שני, אם תוכיח שאתה אכן באובדן כושר עבודה מאז התאונה, אז חברת הביטוח גם אמורה לשאת בעלויות ההפרשות שלך ואז תהיה לך הגנה טובה לכך שלא בוצעו הפרשות.

      צריך לעיין בתקנון הקרן הספציפית וכן במסמכים הרפואיים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il