הערכת שווי עסק - האם עד מועד הקרע?

  • שאלה דחופה הערכת שווי עסק בן הזוג מועד הקרע....
    חגית | 07/07/2022 22:20

    כאשר מועד הקרע חל  נניח בחודש 6/2021.

    האם מי שממונה ע"י בית משפט להעריך את שווי העסק של האשה (בנתונים בהם מועד הקרע חל באמצע שנת 2021) יכלול בהערכתו את כל שנת 2021?

    או שיכלול בהערכתו באופן מדוייק רק את החודשים שעד מועד הקרע,  קרי יכלול רק את התקופה שעד חודש 6/2021?

    תודה רבה

    • הערכת שווי עסק - האם עד מועד הקרע?
      עו"ד אורית אוחנה | 11/07/2022 11:54

      שלום חגית,

      האם מועד הקרע הוסכם ואושר ע"י הערכאה המשפטית? בדרך כלל איזון המשאבים יתייחס לתקופת השיתוף בלבד ולכן סביר שיהיה עד למועד הקרע, אך איני יודעת מה סוג העסק, יש שיטות שונות להערכת שווי בקרב אקטוארים וייתכן שהאקטואר יראה חשיבות בניתוח השנה כולה.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • מדובר בעסק של פסיכותרפיסטית
        חגית | 12/07/2022 07:46

        מדובר בעסק של פסיכותרפיסטית, הפסחכותרפיסטית היא העסק והיא נותנת טיפול בשיחות. האם במקרה כזה יכלול המומחה בהערכת שווי את התאריך המדוייק, שנופל במחצית השנה, או את כל השנה?

        תודה